Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:16

Honda NC800 2021 – Πατέντες επιβεβαιώνουν τις φήμες

Ολοένα και περισσότερο διακρίνεται στον ορίζοντα το σημείο συνάντησης της σειράς NC με την Africa Twin.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο Ιαπωνικός Τύπος προειδοποιούσε για την επικείμενη έλευση ενός μικρότερου Africa Twin, το οποίο τότε τοποθετείτο στα 850 cc. Λίγους μήνες αργότερα, η σχετική φημολογία επεκτάθηκε, ωστόσο άλλαξε και κατεύθυνση.

Από την αρχική εκτίμηση για υποκυβισμένη Αφρικάνα, οι νέες πληροφορίες μιλούν για επέκταση προς τα πάνω της γκάμας των NC, με έναν νέο (ή μεγαλωμένο) δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με τους κύλιδρους σε οριζόντια θέση, στη λογική που γνωρίζουμε τώρα από τη φαμίλια των NC750.

patent nc800 2
Τα σχέδια πατέντας της Honda που δημοσιεύει το Ισπανικό Soymotero έρχονται να απεικονίσουν αυτό που ήδη ακούμε εδώ και μήνες. Σε αυτά βλέπουμε το αποκαλούμενο NC800 που λογικά προλογίζεται για το 2021 (κορωνοϊού θέλοντος φυσικά), με τον κλασικά διαταγμένο κινητήρα του σε μια μεγαλύτερη έκδοση – ό,τι ακριβώς διαβάζαμε τόσον καιρό ως φημολογία.

Η λογική λέει πως αυτή η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από ένα μοντέλα και πιθανότατα να είναι αυτή που θα φιλοξενήσει και το μικρότερο Africa Twin – αυτό που αποκαλούσαμε «νέο Transalp» πριν λίγο καιρό. Αν μη τι άλλο, από θρυλικά ονόματα η Honda δεν έχει έλλειψη.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας σειράς είναι μάλλον προφανή. Αν διατηρηθεί η λογική του υπάρχοντος κινητήρα – υποτετράγωγη γεωμετρία, χαμηλό ταβάνι στροφαρίσματος, ροπή χαμηλά και εξαιρετική οικονομία καυσίμου – προφανώς δεν πάμε σε έναν «φονέα Adventure» αλλά μάλλον σε μια φυσική συνέχεια του Transalp, πιθανότατα ντυμένου και σχεδιασμένου στο σύγχρονο πρότυπο του Africa Twin.

Ο κινητήρας αυτός, ως εξέλιξη του παρόντος, θα μπορεί να φορέσει DCT, αλλά και να προσαρμοστεί σε εκδόσεις διπλωμάτων Α2, δύο απαιτήσεις που πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των «θέλω» των Ιαπώνων.

Παράλληλα, έχουμε ήδη αρκετές ενδείξεις πως η Honda σκοπεύει σύντομα να χτίσει κι άλλα μοντέλα γύρω από το μοτέρ του τελευταίου Africa Twin, ένα πραγματικό κόσμημα που προς το παρόν παραμένει αποκλειστικό προνόμιο της Ιαπωνικής Adventure.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 13:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT