.
Κατηγορία Ducati
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 21:05

Ducati Hyperstrada 939 2016

 

Euro 4 κινητήρας, αύξηση σε κυβικά και ροπή

 

 

Η νέα Hyperstrada 939 για το 2016 χρησιμοποιεί τον νέο Euro4 V2 Testastretta 11° κινητήρα στα 937 κ.εκ., με αύξηση 3 hp αλλά σημαντικότερα με αυξημένη ροπή κατά 10%! Ευτυχώς, γιατί οι προδιαγραφές έφεραν και ελαφριά αύξηση βάρους, κατά 6 κιλά περίπου.

Κινητήρας

Το 2016 θα είναι η χρονιά των Euro4, και η Ducati πήρε την βοήθεια της αύξησης των κυβικών, ώστε να αντισταθμίσει τη χασούρα των αλόγων που φέρνουν οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και θορύβου.

Ακολουθώντας το Hypermotard, το Hyperstrada παρήχθη το 2013 με τον ολοκαίνουργιο, υγρόψυκτο κινητήρα 821 κ.εκ. Τώρα ο κυβισμός αυξήθηκε, αρκετά μάλιστα, για να φτάσουμε κάπου στη μέση, σε σχέση με τα 1100 και 821.

Η αύξηση στον κυβισμό ήρθε από την διάμετρο που αυξήθηκε από τα 88 στα 94 χιλιοστά. Νέος είναι ο στρόφαλος, νέα τα πιστόνια, νέοι οι κύλινδροι, νέες οι κεφαλές, και αυξημένη η συμπίεση στο 13,1:1. Καινούργιο είναι και το σύστημα εξάτμισης 2 σε 1 - Euro4 είπαμε. Τα επίσημα νούμερα ισχύος και ροπής για τον κινητήρα είναι 113 hp / 9.000 rpm και 10 Kgm / 7.500. Τρεις ίπποι και 1 κιλό περισσότερα από τα αντίστοιχα νούμερα των 821, με τα διαστήματα service να βρίσκονται στα εκπληκτικά 30.000 χλμ.

Πλαίσιο και ηλεκτρονικά


Οι αναρτήσεις του Hyperstrada είναι της Kayaba μπροστά (ανάποδο πιρούνι 42 χλστ.) και της Sachs πίσω, με τα κιλά να φτάνουν στα 187 και τα φρένα να προέρχονται από την Brembo.

Το νέο Hyperstrada διαθέτει, όπως και πριν, το ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών Ducati Safety Pack, που περιλαμβάνει ABS τριών επιπέδων, Traction Control 8 επιπέδων, και 3 Riding Modes, όπου κάθε Mode έχει διαφορετικές ρυθμίσεις σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, δίνοντας έτσι 3 διαφορετικούς χαρακτήρες στη μοτοσυκλέτα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 22:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Scrambler & Italia Independent Τρία νέα special Ducati Scrambler »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon