.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 11:19

Τρία νέα special Ducati Scrambler

 

Στο σαλόνι Motor Bike Expo της Verona

 

Peace Sixty2, Revolution και Artika. Τρεις νέες, εντυπωσιακές δημιουργίες με βάση το Scrambler της Ducati, θα παρουσιαστούν στο σαλόνι μοτοσυκλέτας της Βερόνα, στις 22-24 Ιανουαρίου του 2016.
 
Peace Sixty2
Μετά από το Ducati Cafe Racer Scrambler, ο οίκος του Mr. Martini συνεχίζει με το Peace Sixty2, τη δεύτερη ιδιοκατασκευή πάνω στο Scrambler, αυτή τη φορά με βάση το 400άρι Sixty2.
 
1 Peace Sixty2 with customizer
 
Με μισό φέρινγκ με έμπνευση από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του 1960 (που θυμίζει παράλληλα ελαφρώς και το superbike VR1000 της Harley Davidson), κλιπόν, μονόσελο, ιδιαίτερη δερμάτινη σέλα που αποτελείται από 3 ξεχωριστά κομμάτια, και τελικό της Termignoni, το Peace Sixty2 είναι πραγματικά πανέμορφο και αρκούντως επιθετικό.
 
2 Peace Sixty2 01
 
H μοτοσυκλέτα του Mr. Martini φέρει τόσο όνομα όσο και σύμβολα ειρήνης, καθώς στο φέρινγκ βρίσκουμε στίχους από το τραγούδι Imagine του John Lennon, ενώ ένα ουράνιο τόξο διατρέχει το Peace Sixty2 στην πάνω μεριά του. Η έμπνευση για το μοτίβο ειρήνης έχει προέλθει από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, με τους φανατικούς εκτελεστές, καθώς ο Mr. Martini σχεδίαζε τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Revolution
Ένα ακόμη special με βάση το νέο Scrambler Sixty2 είναι το Revolution, από τον οίκο Officine Mermaid, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το Ducati Scrambler Scratch.
 
5 Revolution with customizer
 
Ο βελτιωτής από το Μιλάνο σχεδίασε για το Revolution μια νέα σέλα, αλλά και νέα καλάμια με απίθανο design και... φυσούνες! Σε μαύρο χρώμα, με χρυσά φιλέτα στο ρεζερβουάρ, χρυσό σιρίτι στη σέλα αλλά και στο πλαϊνό... δερμάτινο καπάκι (ναι, ένα έχει μόνο), το Revolution έχει αδιαμφισβήτητο στιλ. Μονόσελο και αυτό, με καμπούρα στο πίσω μέρος της σέλας του αναβάτη.
 
7 Revolution 02
 
Τα καπάκια του Desmo έχουν πάει... περίπατο, για ένα ακατέργαστο βιομηχανικό ύφος, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο ο σχεδιαστής Dario Mastroianni οδηγεί τη μοτοσυκλέτα σε αυτή την κατάσταση και στο δρόμο. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, ενώ το τιμόνι χαμηλό, τόσο ώστε λίγο ακόμα να χαμήλωνε θα μιλούσαμε για κλιπόν. Λιτή, απέριττη επανάσταση.
 
Artika
Ο οίκος Dario Lopez Studio είναι υπεύθυνος για το... αρκτικό Ducati Scrambler Artika.
 
11 Artika with customizer 03
 
To Artika εμπνέεται από το Ducati Pantah Ice project της δεκαετίας του 1970, μία από τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες που μπορεί κανείς να δει στο μουσείο του Borgo Panigale. Κι επειδή είμαστε από τους τυχερούς που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μουσείο, σας παραθέτουμε παρακάτω μια φωτογραφία από το κλασικό μοντέλο.
 
 MG 8202
 
Το Ice project αγωνιζόταν τότε στο κύπελλο Ice Trophy, ένα ενιαίο κύπελλο για Ducati Pantah. Το Artika διατηρεί τα χρώματα του Ice project, με ένα φλούο κίτρινο και μπλε λεπτομέρειες, ενώ δεν διαθέτει προβολέα, παρά ένα αγωνιστικό numberplate με τρύπα από την οποία ξεπροβάλλουν ντίζες και καλώδια για φρένο, γκάζι και συμπλέκτη.
 
10 Artika back 02
 
Χοντρά ελαστικά της Pirelli με καρφιά για το χιόνι και τον πάγο ολοκληρώνουν τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 22:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Hyperstrada 939 2016 Ducati draXter »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon