.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 09:58

Ducati Diavel Carbon 2016

 

Παρουσιάστηκε επίσημα

 

Κι ενώ όλοι περιμέναμε ένα ριζικά ανασχεδιασμένο Diavel, η Ducati παρουσίασε το Diavel Carbon του 2016, με μικρές μόνο, αισθητικές διαφορές από τον προκάτοχο του.

Το Diavel που ξέραμε

Το κτηνώδες muscle bike Diavel στην έκδοση Carbon 2016 δεν διαφέρει σε πλαίσιο, αναρτήσεις ή μηχανικά μέρη από τον προκάτοχο του, κι έτσι έρχεται και αυτό εξοπλισμένο με τον τελευταίας γενιάς Testastretta 11° V2 κινητήρα, με απόδοση 162 hp και βάρος 205 κιλών. Δυνατά σημεία παραμένουν η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η έγχρωμη TFT οθόνη στα όργανα, τα full LED φώτα, το υπέρ-πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο της μοτοσικλέτας, και φυσικά τα carbon μέρη (φτερό, κάλυμμα ρεζερβουάρ, κάλυμα σέλας συνεπιβάτη) της έκδοσης.

Αισθητικές αλλαγές

Αισθητικά τώρα, νέος είναι ο χρωματικός συνδυασμός Asphalt Grey, νέες είναι και οι χακί λεπτομέρειες σε προβολέα, ρεζερβουάρ και ουρά, ενώ ακόμα πιο τονισμένη -διαφορετική;- είναι και η υφή του Carbon παντού. Δυο παράλληλες κόκκινες ρίγες διαπερνούν το νέο Diavel Carbon, από το φτερό στο πάνω μέρος του ρεζερβουά, μέχρι και την ουρά, δίνοντας ένα διαφορετικό ύφος στον παρατηρητή που το βλέπει από πάνω. Εντυπωσιακά διαφορετικοί είναι οι σωλήνες των εξατμίσεων, που από το χρώμα του μετάλλου έγιναν ματ μαύροι, με κεραμική επίστρωση Zircotec. Νέο είναι όμως και το χρώμα του πλαισίου, που από λευκό έγινε μαύρο (Dark Chrome το ονομάζει η Ducati).

Νέα σχεδίαση έχουν οι σφυρήλατες ζάντες της Marchesini, με τα μπράτσα που θύμιζαν... στρόβιλο στο μοντέλο του 2015 να έχουν αντικατασταθεί από άλλα που θυμίζουν... πέταλα λουλουδιού. Περιέργως τα εντυπωσιακά Carbon τελικά της Termignoni έδωσαν τη θέση τους σε 2 συμβατικά από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Νέα είναι η σέλα, ενώ το Diavel Carbon του 2016 θα βγαίνει και σε κατάμαυρο χρώμα (μαύρο ματ ρεζερβουάρ, μαύρο πλαίσιο και μαύρες ζάντες), με την ονομασία Dark Stealth.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 10:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Scrambler Paul Smart Ducati 959 Panigale 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon