.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 20:12

Ducati 1200 Multistrada DVT – 2015

 

Παρουσιάστηκε επίσημα!

 


Η Ducati παρουσίασε επίσημα το νέο 1200 Multistrada DVT – Desmodromic Variable Timing, με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των εκκεντροφόρων, για πρώτη φορά σε κινητήρα με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων.

Η νέα Multistrada αποδίδει 160 ίππους, δέκα παραπάνω από το παλαιότερο μοντέλο, και ροπή 100 λιμπρόποδων, αντί για 91.8. Το σύστημα αυτό έρχεται να βελτιώσει τις χαμηλές στροφές περιστροφής του κινητήρα τονίζοντας ταυτόχρονα την απόδοση στις ψηλές στροφές, με στόχο την ευχρηστία αλλά και την χαμηλή κατανάλωση.
Επιπρόσθετα, εκτός του κινητήρα, το νέο Multistrada 1200 δέχθηκε και αρκετές αλλαγές στα ηλεκτρονικά του. Πλέον διαθέτει την νέα ηλεκτρονική μονάδα IMU – Inertial Measurement Unit η οποία επεξεργάζεται δυναμικά τις αλλαγές στην κλίση της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας την ασφάλεια. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο ABS να διαθέτει σύστημα “Cornering” το οποίο φροντίζει για την ασφάλεια του αναβάτη, πιέζοντας ανάλογα τα φρένα, όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Το σύστημα είναι της Bosch-Brembo, με ονομασία 9.1ΜΕ. Τα τέσσερα riding modes που διαφοροποιούν την απόδοση του κινητήρα, παραμένουν.
Στην έκδοση Multistrada 1200 S, συναντάμε και τα DLC – Ducati Cornering Lights στον full LED προβολέα, τα οποία στρίβουν ανάλογα την στροφή της μοτοσυκλέτας.
Επίσης, το σύστημα IMU, ελέγχει και το νέο Ducati Wheelie Control – DWC, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη μέγιστη επιτάχυνση χωρίς σούζες, ρυθμιζόμενο μάλιστα σε οκτώ θέσεις. Διαθέσιμο είναι και το σύστημα DTC – Ducati Traction Control, ενώ, η μονάδα IMU, συνεργάζεται με τις ημιενεργητικές αναρτήσεις DSS – Ducati Skyhook Suspension της Sachs.
Σε όλες τις εκδόσεις θα υπάρχει πλέον ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο Cruise Control, με το χειριστήριο του να βρίσκεται στο αριστερό άκρο του τιμονιού. Στην έκδοση S, θα διατίθεται και Bluetooth ως standard, το οποίο ενεργοποιεί το σύστημα Ducati Multimedia System και ενώνει την μοτοσυκλέτα με smartphone ώστε να μπορεί ο αναβάτης να λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις, να ειδοποιείται για μηνύματα, ή να ακούει μουσική από τον Player, που θα εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη. Το σύστημα αυτό θα δουλεύει τόσο με iOS ή Android τηλέφωνα.
Εκτός από τα ηλεκτρονικά όμως, το νέο Multistrada έχει δεχθεί και ρυθμιζόμενη αλλά και χαμηλότερη σέλα, οθόνη LCD, αλλά και νέο fairing με διαφορά στους προβολείς και στο ράμφος του που είναι πιο μυτερό και φουσκωτό. Το απλό Multistrada θα παράγεται σε κόκκινο χρώμα με μαύρους τροχούς, ενώ στην έκδοση S, υπάρχει περισσότερη φαντασία, αφού προστίθεται και το λευκό Iceberg με μαύρους τροχούς.

Τα φρένα περιλαμβάνουν τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo M504 σε δίσκους διαμέτρου 330 χιλιοστών για εμπρός.
Θα υπάρχουν επίσης τα πακέτα Touring Pack με θερμαινόμενα γκριπς, πλαϊνές βαλίτσες και κεντρικό stand, το Sport Pack με εξάτμιση ομολογκαρισμένη για την Ευρώπη από την Ducati Performance by Termignoni, carbon μπροστινό φτερό, cnc αλουμινένιες τάπες ρεζεβουάρ υγρών φρένου και συμπλέκτη.

To Urban Pack περιλαμβάνει  κεντρική βαλίτσα, tank bag με κλειδαριά και USB, αλλά υπάρχει και το Enduro Pack σε συνεργασία με την Touratech, το οποίο περιλαμβάνει προστατευτικές μπάρες κινητήρα, προστατευτικά ψυγείου, μεγαλύτερη βάση stand, φαρδύτερα μαρσπιέ

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 20:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon