.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 20:41

Ducati 1299 Panigale 2015

Σε απλή, S και R εκδόσεις

Η ναυαρχίδα της Ducati στα superbike μεγάλωσε όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει, και έφτασε στα 1299 κυβικά, με τον κυβισμό να βρίσκεται στα 1285 κυβικά εκατοστά, χωρητικότητα που προήλθε από την αύξηση διαμέτρου των εμβόλων στα 116 χιλιοστά, από 112.
Θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις, με την απλή 1299 Panigale και την S να δέχονται τον νέο κινητήρα, και η R, να παραμένει στα 1198 κυβικά εκατοστά, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.

Ducati 1299Panigale

Όλα τα μοντέλα θα αποδίδουν πλέον 205 ίππους και ροπή 106.6lbft στις 8750 σ.α.λ. ενώ θα διαθέτουν το σύστημα Cornering ABS της Bosch – MSC, το οποίο θα συνεργάζεται με την νέα ηλεκτρονική μονάδα IMU. Η μονάδα Inertial Measurement Unit (IMU) είναι ίδια με του Multistrada και ελέγχει τα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το cornering ABS, το σύστημα anti-wheelie, αλλά και το νέο new quickshifter που λειτουργεί τόσο για ανεβάσματα όσο και για κατεβάσματα ταχυτήτων. Επίσης, ελέγχει και τις ημιενεργητικές αναρτήσεις (δεν διατίθενται στο R), το σύστημα engine braking control, το traction control, αλλά και τα διαθέσιμα riding modes. Οι νέες Panigale διαθέτουν και σύστημα ελέγχου του κιβωτίου ταχυτήτων στο αριστερό άκρο του τιμονιού, απ’ όπου ο αναβάτης με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να ανεβάζει ή να κατεβάζει ταχύτητες ηλεκτρονικά χωρίς την χρήση συμπλέκτη ή λεβιέ.

Ducati 1299 Panigale R

Το πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας είναι σχεδιασμένο εκ νέου ενώ πλέον η γεωμετρία έχει αλλάξει, με την γωνία κάστερ να φτάνει στις 24° από 24,5, το ίχνος στα 96 χιλιοστά από 100 αλλά και την στήριξη του ψαλιδιού να βρίσκεται 4 χιλιοστά χαμηλότερα.
Η έκδοση R, θα χρησιμοποιεί έμβολα με δύο ελατήρια, αλλά και τον στρόφαλο που είδαμε στο Superleggera, αλλά και αναρτήσεις τις Ohlins, μπαταρία Λιθίου ιόντων, και ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic με το βάρος να φτάνει στα μόλις 166 κιλά.

Ducati 1299 Panigale S

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 12:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati 1200 Multistrada DVT – 2015 Ducati Monster 821 – Monster 1200S – Stripe 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon