.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 09:48

Ducati 1199 Panigale Ortolani Custom – Ο Terminator των Café Racer!

Μία συγκλονιστική custom δουλειά, που μεταμόρφωσε το ακραίο superbike της Ducati σε... ακόμα περισσότερο ακραίο, αρρωστημένο, café racer που θυμίζει τον Τ-1000!

Όταν η Ducati παρουσίασε την 1199 Panigale, είχε κατασκευάσει την ελαφρύτερη και ισχυρότερη superbike της ιστορίας της, με την ίδια την μοτοσυκλέτα να αποτελεί την απαρχή της νέας εποχής της Ducati, στην κατηγορία της και όχι μόνο. Για κάποιους, όμως, ακόμα και αυτή η ακραία προσέγγιση κατασκευής της Ducati στην 1199 Panigale, δεν ήταν αρκετή – για παράδειγμα, στους Γάλλους customizers του οίκου Ortolani. Το τελευταίο τους πόνημα, είναι αυτή η εκπληκτική café racer, τόσο καλοφτιαγμένη και καλοσχεδιασμένη, τόσο διαφορετική από την αρχική μορφή της Panigale 1199, που σε αφήνει με ανοικτό το στόμα.

Το πρώτο πράγμα που βλέπεις πάνω στην custom κατασκευή, είναι το φινίρισμα σε γυαλιστερό αλουμίνιο, στα μεταλλικά μέρη που αποτελούν το «νέο» κοστούμι της 1199 Panigale. Το ρεζερβουάρ, αλλά και τα μεταλλικά τμήματα που το «δένουν» με το πίσω υποπλαίσιο και το μπροστινό σύστημα, κατασκευάστηκαν στο χέρι από φύλλα αλουμινίου και γυαλίστηκαν στην τελειότητα. Μάλιστα, το νέο ρεζερβουάρ δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο τα πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα της Panigale αλλά και την σωρεία καλωδίων της, όσο και το φιλτροκούτι για τον θηριώδη V2. Η καρίνα κατασκευάστηκε με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο κινητήρας Superquadro είναι σε κοινή θέα, με τα χρυσά καπάκια του.

Το μοντέλο απέκτησε νέες ζάντες της OZ, νέους δίσκους φρένου carbon-ceramic εμπρός, αλλά και ελατήριο τιτανίου στο πίσω αμορτισέρ της Ohlins, μεταξύ άλλων σημαντικών αναβαθμίσεων. Η εντυπωσιακά σχηματισμένη εξάτμιση της Akrapovic φιγουράρει στην κατασκευή, ενώ, μιας και μιλάμε για... café racer, η σέλα και τα γκριπ είναι φινιρισμένα σε δέρμα καφέ χρώματος με ραφές αντίθεσης. Σαν μία μάζα από υγρό μέταλλο, η Panigale Custom των Ortolani θυμίζει τον... ανταγωνιστή του Arnold Schwarzenegger στον «Εξολοθρευτή», τον αδίστακτο Τ-1000! Εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε, πως είναι αυτό το κόσμημα και στο δρόμο!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 09:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon