.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 17:59

Ducati Multistrada V2 / V2 S 2022 – Φιλικότητα, δίαιτα και νέα γραφικά

Το εισαγωγικό μοντέλο της οικογένειας Multistrada παραμένει δικύλινδρο και γίνεται πρακτικότερο για το 2022.

Όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί, σήμερα (30/9) η Ducati μας αποκαλύπτει το πρώτο από τα νέα της μοντέλα στα πλαίσια της διαδικτυακής καμπάνιας Ducati World Première 2022.

Πριν λίγες μόλις μέρες μαντεύαμε πως η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα αποκαλυφθεί θα είναι μια βασική έκδοση Multistrada και ακριβώς αυτό έγινε. Η επόμενη μέρα των 950 και 950 S αλλάζει ελαφρώς όνομα σε Multistrada V2 και V2 S για να διαχωρίζεται καλύτερα από τα μεγαλύτερα V4.

MY22 Ducati Multistrada V2 Red 129 UC338538 Mid

Στην ουσία η μοτοσυκλέτα δεν αλλάζει δραστικά, διατηρώντας όλα τα βασικά της στοιχεία αναλλοίωτα όπως τα γνωρίζαμε. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός μας δικύλινδρος Testastretta 11° των 937 cc, με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων και απόδοση που παραμένει επίσης σταθερή με ισχύ 113 ίππους και ροπή 9.8 χιλιογραμμόμετρα. Μαζί του διατηρούνται και τα γενναιόδωρα διαστήματα μεταξύ των σέρβις, που μετρούν αλλαγή λαδιών κάθε 15,000 χιλιόμετρα και έλεγχο βαλβίδων κάθε 30,000.

Στα σωθικά του δικύλινδρου πάντως θα συναντήσουμε νέες μπιέλες, νέο συμπλέκτη με 8 δίσκους και αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων για ακριβέστερες αλλαγές και ευκολότερη εύρεση νεκράς. Ανάλογα αναβαθμισμένο είναι και το λογισμικό του (προαιρετικού στη βασική έκδοση) quick shifter.

Η επιλογή τροχών 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω διατηρείται, αλλά συναντάμε αλλαγές στην εργονομία του Multistrada V2, καθώς το ύψος σέλας μειώθηκε λίγο στα 830 mm (από 840) και το σχήμα του καθίσματος επανασχεδιάστηκε με στόχο να λεπτύνει ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη για ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος.

Οι αλλαγές στη θέση οδήγησης περιλαμβάνουν νέα μαρσπιέ με καταγωγή από το Multistrada V4 που μεγαλώνουν την απόστασή τους από τη σέλα κατά 10 mm για ακόμη ανετότερη γωνία στα γόνατα του αναβάτη.

MY22 Ducati Multistrada V2 Red 132 UC338537 Mid

Βελτίωση σημειώνεται και στη ζυγαριά, όπου το νέο V2 χάνει συνολικά 5 κιλά ως προς το Multistrada 950. Αυτά προέρχονται κατά βάση από τον κινητήρα (2 kg), χάρη στον νέο συμπλέκτη και τα παρελκόμενά του (καπάκι, καμπάνα), αλλά δίαιτα είχαμε και σε άλλα μέρη, όπως τις χυτές ζάντες που έρχονται από τα V4 ξαδέλφια με όφελος 1.7 kg. Οι ακτινωτές ζάντες για tubeless λάστιχα βρίσκονται ως έξτρα στον κατάλογο Ducati Performance.

Το ηλεκτρονικό μενού του νέου Multistrada V2 παραμένει πλουσιότατο ως είχε, με Cornering ABS, Vehicle Hold Control, Traction Control, τέσσερεις Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Enduro), ενώ από φέτος προσθέτουμε σε αυτό και το Ducati Brake Light, δηλαδή την πρόβλεψη να αναβοσβήνει έντονα το πίσω φανάρι σε δυνατό φρενάρισμα ως έξτρα προειδοποίηση για τους επερχόμενους οδηγούς.

Η έκδοση Multistrada V2 S προσθέτει τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις Skyhook, και εξοπλίζεται περαιτέρω με Cruise Control, προβολείς με φώτα στροφής (Ducati Cornering Lights), Ducati Quick Shift Up & Down, Hands Free, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών και φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι.

MY22 Ducati Multistrada V2S Grey ST 57 UC338654 Mid

Χρωματικώς οι δύο εκδόσεις, απλή και S, θα διατίθενται στο παραδοσιακό Ducati Red με νέα γραφικά και μαύρες ζάντες, ενώ μόνο για την S θα προσφέρεται και το σκοτεινότερο Street Grey με μαύρο χωροδικτύωμα και κόκκινες GP Red ζάντες.

Ακόμη, η Multistrada V2 S μπορεί προαιρετικά να παραγγελθεί από το εργοστάσιο με το πακέτο εξοπλισμού Travel, το οποίο περιλαμβάνει πλαϊνές βαλίτσες, θερμαινόμενα γκριπ και κεντρικό σταντ.

Η νέα γενιά Multistrada V2 θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Ducati από τον Νοέμβριο 2021.

Μπορείτε να δείτε το 15λεπτο βίντεο της παρουσίασης, που έγινε online νωρίτερα σήμερα (30/9), αμέσως πιο κάτω.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 18:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon