.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 19:39

Victoria Simplee V7 2024 – Αναβίωση γερμανικής φίρμας μέσω… Κίνας

Κατά τη διάρκεια της CIMA Motor 2023 στο Chongqing της Κίνας, μια ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα έκανε την εμφάνισή της, ξεχωρίζοντας παραδόξως από τις κινεζικές μάρκες που είναι διάσπαρτες σε όλη την έκθεση.

Ο λόγος για το Victoria Simplee V7, μια μοτοσυκλέτα που φέρει το όνομα ενός πάλαι ποτέ Γερμανού κατασκευαστή μοτοσυκλετών. Αυτό που συνέβη -ξανά- είναι πως τα δικαιώματα εμπορικού σήματος για τη μάρκα Victoria Motorrad αποκτήθηκαν από μια κινεζική εταιρεία και το Simplee V7 είναι ο πρώτος καρπός αυτής της εξαγοράς.

victoriasimplee2.jpg

Ιστορικά μιλώντας, η Victoria-Werke ξεκίνησε να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες το 1901 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Θεωρήθηκε σημαντικός παίκτης στη γερμανική βιομηχανία μοτοσυκλετών, συνυπάρχοντας με μάρκες όπως η Zundapp. Ενωμεταξύ, το Victoria Simplee V7 χρησιμοποιεί το ιστορικό έμβλημα της φίρμας, απεικονίζοντας έναν αετό και ένα στεφανωμένο ανθρώπινο κεφάλι, παραπέμποντας στο εθνόσημο της Νυρεμβέργης.

victoriasimplee4.jpg

Κάπου εδώ, οι ομοιότητες μεταξύ των προαναφερθεισών ιστορικών μοτοσυκλετών και του Victoria Simplee V7 του 2024 τελειώνουν, αφού μιλάμε καθαρά για μια κινεζική δημιουργία. Σχεδιαστικά, το Simplee V7 είναι ένα cruiser που συνδυάζει στοιχεία ρετρό και μοντέρνων μοτοσυκλετών. Θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί ως ένα νέο-ρετρό σχέδιο, με έναν μεγάλο προβολέα LED μπροστά, ένα φέρινγκ που καλύπτει το ψυγείο λαδιού που εκτείνεται μέχρι την καρίνα της μοτοσυκλέτας και ένα μάλλον ιδιαίτερο σχεδιασμό στο τμήμα της ουράς.

victoriasimplee3.jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, συναντάμε ένα αερόψυκτο V-twin κινητήρα στα 700 κ.εκ., με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου από τη Bosch και ισχύ… 43,5 ίππων συνοδευόμενη από 5 και κάτι κιλά ροπής χάρη στα πιστόνια των 82,6 χιλιοστών με τη διαδρομή στα 63 χιλιοστά. Τέλος, η σχετικά χαμηλή αναλογία συμπίεσης που αναφέρεται στο 9:1, εξηγεί τη μέτρια ισχύ.

victoriasimplee5.jpg

Στα των περιφερειακών, ένα ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι της KYB και ένα ζευγάρι αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης στο πίσω μέρος αναλαμβάνουν την απόσβεση των κραδασμών, με τη μοτοσυκλέτα να σταματάει με εξοπλισμό πέδησης της Nissin εξοπλισμένο με δικάναλο ABS. Επιπλέον, υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, όσο μπορεί να χρειαστεί δηλαδή με 43,5 ίππους για τα 223 κιλά. Κάποια ακόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έγχρωμη οθόνη TFT 3,5 ιντσών, καθώς και φορτιστή USB.

Στην κινεζική αγορά, το νέο Victoria Simplee V7 έχει τιμή 25.777 Yuan, που μεταφράζεται σε περίπου 3.330 ευρώ. Το αν θα έρθει ποτέ προς τη Γηραιά ήπειρο και δη προς τα μέρη μας φαντάζει από άγνωστο μέχρι αμφίβολο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 20:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon