.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 08:05

Infinite Machine P1 – Ένα χρηστικότερο –ίσως- e-scooter

Στον αστερισμό της μικροκινητικότητας, δηλαδή των ηλεκτρικών σκούτερ, κινούνται οι προτάσεις πολλών εταιρειών, όπως είναι και το P1 της Infinite Machine.

Το P1 βέβαια -αν σας θυμίζει κάτι σαν όνομα- ουδεμία σχέση έχει με τη Mclaren. Τουναντίον, έχει σχεδιαστεί για να είναι ο «σύντροφος» στην αστική μετακίνηση. Σχεδιαστικά συναντάμε φουτουριστικές γραμμές χάρη στο μονοκόμματο πλαίσιο από αλουμίνιο και χάλυβα. Έχει επίσης μια μπροστινή σχάρα που προσθέτει στη μοναδική του αισθητική, αν και εξυπηρετεί περισσότερο έναν στυλιστικό σκοπό παρά έναν λειτουργικό.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, το P1 είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτροκινητήρα 12kW, απόδοσης περίπου 16 ίππων. Αυτό το τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο απόδοσης με τα σκούτερ 150 κυβικών, υπερβαίνοντας τους κανονισμούς ισχύος που ορίζονται για τα δίτροχα συμβατά με Α1 στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, το αφαιρούμενο σύστημα μπαταρίας των 72 volt του σκούτερ υπόσχεται αυτονομία έως και 100 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση – υπεραρκετό για τις μετακινήσεις μερικών ημερών στην πόλη. Επιπλέον, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί αφαιρούμενη μπαταρία σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί τόσο εντός όσο και εκτός του σκούτερ, αυξάνοντας την ευκολία του στη χρήση.

P1B.jpg

Ακόμα, το P1 διαθέτει τέσσερις λειτουργίες οδήγησης που αποτελούνται από τις Eco, Performance, Turbo Boost και Reverse Mode (ναι, έχει και «όπισθεν» ως λειτουργία οδήγησης). Οι επιλογές λειτουργίας καθορίζουν την τροφοδοσία, ειδικά στις απρόβλεπτες συνθήκες κυκλοφορίας της πόλης. Για την…. Ψυχαγωγία του αναβάτη, το P1 διαθέτει Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και μια εύχρηστη εφαρμογή για απομακρυσμένη παρακολούθηση και ανίχνευση κλοπής.

Εντωμεταξύ το highlight όσον αφορά τη σχεδίαση του P1 είναι το αρθρωτό σύστημα αποθήκευσης στο πίσω μέρος του σκούτερ. Αντί να χρησιμοποιεί ένα top box όπως τα κανονικά σκούτερ, το P1 ενσωματώνει ένα κουτί στο πίσω μέρος, πάνω στο οποίο κάθεσαι όταν οδηγείς στην πόλη. Διαθέτει ένα αρθρωτό σύστημα που επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικών εξαρτημάτων για ακόμη μεγαλύτερη χρηστικότητα, τα οποία περιλαμβάνουν ράφια, αποσκευές, ακόμη και μεγάφωνα.

P1C.jpg

Οι συνιδρυτές της Infinite Machine, Eddie και Joseph Cohen, πιστεύουν ότι το P1 θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κυκλοφορούν στο αστικό περιβάλλον. Μη ικανοποιημένοι με τη χρηστικότητα που φέρνουν οι κανονικές μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους λύση. «Οδηγούμε μοτοσυκλέτες και σκούτερ για χρόνια, αλλά ήμασταν ουσιαστικά δυσαρεστημένοι με αυτό που υπάρχει στην αγορά. Αυτό μας οδήγησε να φτιάξουμε το P1», είπε ο Eddie Cohen στο The Pack.

Όσον αφορά την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα, το P1 είναι πράγματι έτοιμο να μπει στην παραγωγή και αναμένεται να αρχίσει να φτάνει στους κατόχους του εντός 12 έως 18 μηνών. Η Infinite Machine λέει ότι θα κυκλοφορήσει πρώτα 1.000 μονάδες, η καθεμία έναντι 10.000 δολαρίων. Όσοι προπαραγγείλουν δε, θα πρέπει να κάνουν και κατάθεση 1.000 δολαρίων. Διάθεση στα μέρη μας; Από άγνωστη μέχρι αμφίβολη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon