.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 14:00

Η Toyota ετοιμάζεται να φέρει... τρίτροχη «μοτοσυκλέτα» στην EICMA 2023;

Μετά από την εμφάνιση του ονόματος «Land Hopper», οι φήμες οργίασαν και... ιδού ποια μπορεί να είναι η απάντηση.

Σε μία κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί, η Toyota, ο πασίγνωστος κατασκευαστής αυτοκινήτων, φαίνεται να ετοιμάζει ένα τρίτροχο όχημα ατομικής κινητικότητας, με άμεσες αναφορές στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Το όχημα αυτό έχει την ονομασία «Land Hopper», η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά διεθνώς, τον Αύγουστο, όταν και κατοχυρώθηκε η ανάλογη πατέντα. Πριν λίγα 24ωρα, οι διεθνείς πηγές ειδήσεων ισχυρίζονται, ότι γνωρίζουμε πλέον για τι όχημα μιλάμε.

Το Toyota Land Hopper, λοιπόν, εμφανίζεται ως ένα «αναδιπλούμενο τρίτροχο» όχημα, που στέκεται ανάμεσα σε... scooter, ηλεκτρικό πατίνι και ποδήλατο. Λεπτομέρειες για το όχημα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά εύκολα υποθέτει κανείς ότι θα είναι ηλεκτροκίνητο, με το μοτέρ στον πίσω τροχό, ενώ σύμφωνα με τα σχέδια, έχει ανάρτηση εμπρός και πίσω και, πιθανότατα, βάση για κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι -το οποίο τηλέφωνο ίσως ντουμπλάρει και σαν οθόνη ενδείξεων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την εμπρός ανάρτηση, η οποία θα έχει την δυνατότητα ανεξάρτησης κλίσης των τροχών, επιτρέποντας στο όχημα να γέρνει στις στροφές, όπως οι μοτοσυκλέτες. Το μέγεθος του αναμένεται ως εξής: Μήκος περίπου 1.355 χιλιοστά, μεταξόνιο στα 1.020 χιλιοστά, πλάτος 600 χιλιοστά και ύψος 930 χιλιοστά -για το βάρος δεν γίνεται κάποια αναφορά

Το όχημα πλασάρεται ως λύση για τις «lasti mile» μετακινήσεις, δηλαδή: χάρη στην φορητότητα του, μπορεί να μπει μέσα σε ΜΜΜ και να εξυπηρετήσει την μετακίνηση από και προς την ανάλογη στάση, είτε να μπει σε ένα πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, με σκοπό την μετακίνηση του οδηγού/αναβάτη από τον χώρο στάθμευσης στον προορισμό, και πίσω. Εννοείται, βέβαια, ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν stand/alone μέσο ατομικής μετακίνησης. Αναμένεται, μάλιστα, να μην απαιτεί καν δίπλωμα για την οδήγηση του σε πάρα πολλές σημαντικές αγορές. Περιμένουμε και περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 14:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon