.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 13:09

Evoke 6061-GT 2024 – Ίσως η μεγαλύτερη αυτονομία σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ever

Όχι απλά έχει θηριώδη μπαταρία, αλλά μπορεί να την επαναφορτίσει και πολύ γρήγορα. Και με 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ο τουρισμός με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δεν είναι πια όνειρο, αλλά πραγματικότητα. 

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να είναι, σύμφωνα με τις εταιρείες, το μέλλον, αλλά η αυτονομία που πετυχαίνουν τα σημερινά μοντέλα... δεν εντυπωσιάζει κιόλας. Πόσο μάλλον, αν θέλεις να κάνεις και τουρισμό. Οι μοτοσυκλέτες έχουν ένα βασικό μειονέκτημα στο σημείο αυτό: Μέχρι να αναπτυχθούν καλύτερες μπαταρίες, το μέγεθος και το βάρος αυτών περιορίζουν τις δυνατότητες αυτονομίας των δικύκλων.

Η Evoke, κατασκευάστρια εταιρεία από το Hong Kong, δημιούργησε την μοτοσυκλέτα-απάντηση: Την ηλεκτρική 6061- GT. Το ακρωνύμιο σημαίνει, άλλωστε, Grand Touring και η Evoke βεβαίωσε, ότι η μοτοσυκλέτα αυτή θα ανταποκριθεί στο ακρωνύμιο. Και αυτό, χάρη σε μία τεράστια μπαταρία 30 kWh χωρητικότητας, η οποία δηλώνεται ως η μεγαλύτερη μπαταρία που έχει τοποθετηθεί ποτέ, σε μοτοσυκλέτα παραγωγής. Η αυτονομία της GT, λοιπόν, δηλώνεται στα 370 μίλια, ήτοι 595 χιλιόμετρα!

Προφανώς, η θηριώδης μπαταρία έχει επηρεάσει την μορφή της 6061-GT, η οποία θυμίζει Αμερικάνικο Fat Cruiser (αν υπάρχει καν αυτός ο όρος...) και είναι ιδιαίτερα χαμηλή -δεν θα θέλαμε να φανταστούμε, την αίσθηση του βάρους μιας τέτοιας μπαταρίας, ψηλά... Ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτας, έχει ισχύ 121 ίππων και ροπή της τάξης των 21 kgm -νούμερα ικανά για τελική ταχύτητα «πάνω από 230 χλμ/ώρα» και επιτάχυνση 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα. Το βάρος της μοτοσυκλέτας δεν δηλώνεται ακριβώς, αλλά πιθανόν θα ξεπερνά τα 300 κιλά, σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ.

Φυσικά, το να έχεις μια κολοσσιαία μπαταρία και να μην μπορείς να την φορτίσεις αποδεκτά γρήγορα, είναι πρόβλημα. Για αυτό και η Evoke, δηλώνει ότι το 6061-GT μπορεί να φορτιστεί στα 90 kWh ισχύος, ώστε να γεμίζει έως το 80% σε μισή ώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται! Η Evoke δηλώνει επίσης, ότι έχει προσέξει και τις λεπτομέρειες του τουρισμού μεγάλων αποστάσεων, εξοπλίζοντας το μοντέλο με μια ειδικά σχεδιασμένη σέλα, ενώ κατά τα άλλα θα υπάρχει ABS, ανάκτηση ενέργειας με την πέδηση και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις.

Η Evoke δηλώνει ότι το μοντέλο είναι «ανοικτό στις παραγγελίες», με τις παραδόσεις στην Β. Αμερική να ξεκινούν το 2024 και την τιμή του να αναμένεται, στο επίπεδο των 25.000 δολαρίων ή εκεί γύρω. Για την Ευρώπη, δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon