.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 14:53

Ubco 2x2 Hunt Edition – Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του... κυνηγού!

Ηλεκτροκίνητη, ήσυχη και... προετοιμασμένη με τα απαραίτητα για το κυνήγι.

Η Ubco είναι μία μάρκα μοτοσυκλετών από την Νέα Ζηλανδία, που κατασκευάζει ηλεκτρικά δίκυκλα από το 2017. Αυτό, είναι το τελευταίο της πόνημα: Η 2X2 Hunt Edition και, όπως λέει το όνομα της, είναι κατασκευασμένη για να είναι σύντροφος του κυνηγού -εντάξει, παράλληλα με το σκυλί.

Η νέα μοτοσυκλέτα, λοιπόν, η οποία θα γίνει διαθέσιμη και στην Ευρώπη, όπως μαθαίνουμε (το πότε και πώς, δεν το γνωρίζουμε ακόμα), θέλει να αποτελέσει το εργαλείο μετακίνησης του κυνηγού, χάρη στο ειδικό πακέτο εξοπλισμού που την συνοδεύει. Στον εξοπλισμό αυτό, περιλαμβάνονται σχάρες αποσκευών εμπρός και πίσω, με ελαστικά λουριά συγκράτησης, ειδική βάση για κυνηγετικό όπλο ή τόξο με βέλη (!), αλλά και ειδική θήκη για το απαραίτητο κυνηγετικό μαχαίρι. Παράλληλα, υπάρχει και κεντρικός χώρος αποθήκευσης αντικειμένων, όγκου 12 λίτρων.

Το μοντέλο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, προσφέροντας έτσι κίνηση 2x2 με τα προφανή πλεονεκτήματα της, εκτός δρόμου. Το μοντέλο κατατάσσεται στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων και έτσι, τουλάχιστον για την Ευρώπη, περιορίζεται στα 45 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, αν και χωρίς τον ανάλογο περιοριστή, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 64 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στις αναρτήσεις, χρησιμοποιείται τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 200 χιλιοστών, ένας σε κάθε τροχό, αλλά και οι ίδιοι οι ηλεκτροκινητήρες -λειτουργώντας αντίστροφα ως γεννήτριες και κάνοντας ανάκτηση ενέργειας. Με μία φόρτιση, το 2x2 Hunt Edition υπόσχεται 120 χιλιόμετρα αυτονομία και μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του, σε 4 με 6 ώρες. Χάρη στην κατασκευή του από σωλήνες αλουμινίου, ζυγίζει μόλις 71 κιλά, ενώ μπορεί να κουβαλήσει... άλλα 150 κιλά φορτίου! Και η τιμή του; Υπολογίζεται μεταξύ 6 και 7.000 ευρώ.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon