.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 14:56

Tamburini Corse F43 Centennario – Απρόσμενος φόρος τιμής

Η Tamburini Corse σχεδιάζει από τα τέλη του 2022 μια μοτοσυκλέτα-αφιέρωμα στον σπουδαίο Massimo Tamburini, αλλά το πρώτο μοντέλο είναι αφιερωμένο αλλού…

Τον περασμένο Δεκέμβρη η Tamburini Corse, εταιρεία του Andrea Tamburini, γιου του σχεδιαστή Massimo Tamburini που έβαλε την υπογραφή του σε δύο αξέχαστες Ιταλίδες, Ducati 916 και MV Agusta F4, αποκάλυψε τα σχέδιά της να παρουσιάσει μια συλλεκτική σειρά μοντέλων υπό την επωνυμία F43.

Πρόκειται για μια ευθεία αναφορά στο 1943, χρονιά στην οποία γεννήθηκε ο Massimo Tamburini (απεβίωσε το 2014), και αφορά μια superbike βασισμένη στην τετρακύλινδρη χιλιάρα MV Agusta F4.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η μοτοσυκλέτα υπήρχε μόνο ως ψηφιακή αναπαράσταση στον υπολογιστή του Andrea Tamburini, με τα πλάνα του να αποκαλύπτουν πέντε εκδόσεις – Tamburini, Veltro, Serie Oro, Mamba και Viper – σε περιορισμένη παραγωγή, δίχως να γίνεται αναφορά σε πιο συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία ή ημερομηνίες παραγωγής.

tamburini f43 9

Έξι μήνες πέρασαν έκτοτε και τώρα ο Andrea Tamburini αποκάλυψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την πρώτη F43 που έχει κατασκευαστεί. Παραδόξως, δεν πρόκειται για καμιά από τις παραπάνω αναγγελθείσες εκδοχές, μα για μια έκτη παραλλαγή που ονομάζεται F43 Centennario, κατασκευασμένη σε ένα και μοναδικό αντίτυπο και αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας.

Η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη σε μπλε χρώμα και συνοδεύεται από ένα κράνος Arai RX7V Evo με custom βαφή στα χρώματα της μοτοσυκλέτας.

xxx

Όσον αφορά στην F43 Centennario, ο Tamburini δεν έχει δώσει ακόμη τεχνικά στοιχεία, έτσι μπορούμε απλώς να δούμε με το μάτι ότι μοιάζει να μοιράζεται τη βάση του τελευταίου μοντέλου F4, το 2018, με μερικές διαφορές στα ανθρακονημάτινα κουστούμια και άλλες ζάντες. Τι μπορεί να κρύβεται κάτω από τα πλαστικά ωστόσο παραμένει άγνωστο.

Η μία και μοναδική μοτοσυκλέτα αυτή θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα προσφερθούν καθ’ ολοκληρία στην ιταλική ένωση έρευνας για τον καρκίνο (AIRC).

Η εμφάνιση της πρώτης ολοκληρωμένης F43 πιθανότατα σηματοδοτεί και την έναρξη παραγωγής των υπολοίπων εκδόσεων, ωστόσο παραμένει ένα ερώτημα για το οποίο δεν έχουμε απάντηση. Δεδομένου ότι η MV Agusta έχει σταματήσει την παραγωγή της F4, πάνω σε τι χτίζονται οι F43 Tamburini; Μήπως υπάρχει κάτι νέο στην τετρακύλινδρη πτέρυγα της Schiranna;

tamburini f43 7

Θυμίζουμε πως η τελευταία έκδοση F4 παρουσιάστηκε το 2019, ενώ στη συνέχεια η γκάμα της MV Agusta έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου βασιστεί στον τρικύλινδρο κινητήρα της ιταλικής εταιρείας, ενώ ο τετρακύλινδρος εξακολουθεί να υπάρχει μόνο στις Brutale 1000 RR και 1000 RS των 208 ίππων.

Σίγουρα πάντως η Tamburini Corse δείχνει να εντείνει τις δραστηριότητες της, καθώς έχει μια νέα ιστοσελίδα υπό κατασκευή και κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει ως κατασκευάστρια εκλεκτών σπορ μοτοσυκλετών περιορισμένης παραγωγής που θα βασίζονται στα ανάλογα μοντέλα MV Agusta με ακόμη πιο εξωτικές προδιαγραφές, αντλώντας αναγνωρισιμότητα από το πολύ βαρύ επώνυμο στην επωνυμία της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon