.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 13:25

Αυτό το BMX με μισό κινητήρα Ducati Pantah είναι ότι πιο τρελό θα δεις σήμερα

Αυτό θα πει αλητεία πατόκορφα, στην κατασκευή!

Είναι τρελοί αυτοί οι… Ρώσοι, αυτό είναι μια φράση που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη επιβεβαίωση, πόσο μάλλον όσον αφορά την motorsport κουλτούρα τους! Ο βελτιωτικός οίκος ονόματι… Balamutti Workshop –ναι, έτσι λέγεται- και ο ιδιοκτήτης του Vitaly Selyukov οργίασαν πάνω σε ένα bespoke δίκυκλο όχημα-Φρανκενστάιν, με κομμάτια από διάφορες Ducati μοτοσυκλέτες και έναν… κουρεμένο κινητήρα Pantah!

Κι όμως, ναι – Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας προέρχεται από ένα Ducati Pantah και έχει απαλλαγεί εντελώς από τον πίσω κύλινδρο του! Ο μονός κύλινδρος που απέμεινε, δέχθηκε υπερκυβισμό στα 426 κυβικά, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων αντικαταστάθηκε σε 5τάχυτο, από το 6τάχυτο του αρχικού μοτέρ –χάρη σε τμήματα από ένα Monster 600 και ένα Hypermotard 1100. H τροφοδοσία του μοτέρ γίνεται με ένα καρμπυρατέρ, που βγαίνει από την δεξιά πλευρά της κατασκευής και διαθέτει μια απλή σήτα, αντί φίλτρου αέρα, ενώ ο κινητήρας φέρει ένα custom made σύστημα ψύξης λαδιού.

Το σύνολο πλαισίου-αναρτήσεων είναι παντελώς… παρανοϊκό: Ένα πλαίσιο ποδηλάτου που ντουμπλάρει και ως ρεζερβουάρ καυσίμου, στο οποίο εδράζεται ένα μπροστινό με στελέχη πιρουνιού από την Marzocchi, τοποθετημένα και τα δύο από την αριστερή πλευρά! Έτσι, ο εμπρός τροχός μπορεί να φανεί με έμφαση από την δεξιά πλευρά, για ένα μονόμομπρατσο look. Το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης προέρχεται από ένα Hypermotard 1100, με το αμορτισέρ της Penske να εδράζεται ακριβώς κάτω από την… παντελώς ποδηλατική, σπαρτιατική σέλα! Ο εμπρός δίσκος φρένου είναι carbon, για να μειωθεί το βάρος του μοντέλου –ελπίζουμε, μόνο, να δουλεύει και από σχετικά κρύος και να μην πρέπει να «κάψει» για να πιάνει, όπως τα αντίστοιχα φρένα των MotoGP!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon