.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 12:03

Niu RQi – Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με 41 ίππους για... Α1 δίπλωμα

Ή αλλιώς, τα «μαγικά τεχνάσματα» της ηλεκτροκίνησης.

Η Niu «παίζει» εδώ και χρόνια στις απαιτητικές παγκόσμιες αγορές της ηλεκτροκίνησης και μάλιστα, σημειώνει και σημαντική εμπορική επιτυχία. Στην χώρα μας, η Niu διαθέτει μια γκάμα ηλεκτρικών scooters, όμως ίσως σύντομα να διαθέτει και μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα – ιδού, η RQi.

Πρόκειται για μια κανονική μοτοσυκλέτα, με μορφή σύγχρονης naked/street (που δεν παραλείπει όμως να φέρει στρογγυλό εμπρός προβολέα, που είναι της μόδας ξανά), που φέρει μια μπαταρία 36 Ah στα 72 Volt -άρα, μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια 2,6 kWh. O ηλεκτροκινητήρας της RQi μπορεί να φτάσει έως και τους 41 ίππους, αλλά για τα δεδομένα της Ευρώπης, η ισχύς αυτή θα περιορίζεται στους 10,2 ίππους. Έτσι, το μοντέλο θα είναι κατάλληλο για δίπλωμα Α1 και αυτοκινήτου -αυτά είναι τα μαγικά του ηλεκτρονικού ελέγχου και της τεράστιας ευελιξίας των ηλεκτροκινητήρων. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι 41 ίπποι απόδοσης μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμοι ως «στιγμιαία ισχύς», για προσπεράσεις κλπ.

Προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται η έλευση του Niu RQi και στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί, μιας και συνήθως οι Ευρωπαϊκές αγορές παίρνουν τα νέα μοντέλα των εταιρειών όλες μαζί, ή με μικρή χρονική διαφορά η μία από την άλλη. Η τιμή του μοντέλου, όπως αναφέρεται σε γερμανικά μέσα, ίσως κυμαίνεται στο επίπεδο των 10.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon