.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 12:20

Krämer GP2-R. Μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα από τη Γερμανία με καρδιά KTM 

Στο Βρετανικό Superbike Πρωτάθλημα μία δικύλινδρη εν σειρά πανέμορφη κατασκευή ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τετρακίλυνδρες και τρικύλινδρες. Η Krämer GP2-R με μοτέρ από  KTM 890 Duke, η οποία έχει ήδη πάρει θέσεις σε βάρθο και είναι 7η για το 2022. 

Αναβάτης της είναι ο πολύπειρος Barry Burrell και τώρα είναι διαθέσιμη σε όλους, στην Αγγλία, με 27.120 λίρες εκτός φόρων. Αν και ο κινητήρας της προέρχεται από μοντέλο που κυκλοφορεί, η Krämer GP2-R δεν μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους και πωλείται αποκλειστικά ως αγωνιστική. Ο Eddie Roberts που είναι ο εισαγωγέας της μοτοσυκλέτας στη Μ. Βρετανία δήλωσε στο MCN πως αυτό που τον εντυπωσίασε είναι ότι η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αγώνες.
Ο αναβάτης της, συνέχισε μπορεί να χρησιμοποιήσει τους 130 ίππους της χωρίς να τον φοβίσει και συμπλήρωσε ότι είναι εύκολη στη συντήρηση και πολύ  αξιόπιστη αφού ο «πολιτικός» κινητήρας από το Duke δεν έχει πειραχτεί ιδιαίτερα. Τέλος είπε ότι ο ήχος της είναι διακριτικός. 
 
Το μοτέρ των 889cc έχει φτάσει τους 128 ίππους από τους στάνταρ 113 της πολιτικής έκδοσης με τη βοήθεια της racing εξάτμισης και με κιβώτιο Translogic η ιπποδύναμη μεταφέρεται στον τροχό. Το σασί είναι ατσάλινο και το κουστούμι της αποτελείται από ενισχυμένα κομμάτια fiberglass με χώρο για αυτοκόλλητα για νούμερα και χορηγούς. 
ezgif.com-gif-maker_1.jpg
Η εμπρός ανάρτηση είναι 43mm της WP, πλήρως ρυθμιζόμενη και πίσω μονό αμορτισέρ του ίδιου κατασκευαστή, οι τροχοί είναι Dymag με μειωμένο αναρτώμενο βάρος για καλύτερη απόδοση στις στροφές. Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι μόλις 140 κιλά τα φρένα είναι Brembo Stylema 290mm με πλευστούς δίσκους.
Το τιμόνι είναι της CNC και τα όργανα της ΑΙΜ. Το μοτέρ μπορεί να ρυθμιστεί τόσο για την πέδηση του κινητήρα όσο και για διαφορετική απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο. Για το 2023 αναμένεται μία RR έκδοση με περισσότερα άλογα και μεγαλύτερης ακριβείας ανάρτηση. 
Πηγή: MCN
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 15:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon