.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 10:29

Benda VTR-300 Turbo - Πού είναι το Turbo, Οέο;

Ένα χρόνο πριν, σας γράφαμε για την πρόθεση της κινέζικης Benda Motorcycles να δημιουργήσει μια Sport μοτοσυκλέτα που άκουγε στο όνομα VTR-300 Turbo. Τώρα, νέες πατέντες δείχνουν για πρώτη φορά τη μορφή της μοτοσυκλέτας, αν και το θέμα με το Turbo δείχνει… ομιχλώδες.

Ας μιλήσουμε εξαρχής για τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Θα έχει turbo το VTR-300 ή το πρόθεμα “Turbo” αφορά μόνο στον εντυπωσιασμό της λέξης, και όχι στην ουσία; Ξέρετε, όπως για παράδειγμα σε κάτι ηλεκτρικά παιδικά μοτοσυκλετάκια με βοηθητικά ροδάκια, που ο Κινέζος κατασκευαστής τους κοτσάρει κι ένα “Turbo” αυτοκόλλητο για να ψήσει τον πελάτη.

Οι πατέντες λοιπόν δεν αναφέρουν πουθενά την ύπαρξη Turbo, ενώ με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται Turbo πουθενά, στα σκίτσα που σας παραθέτουμε. Ναι, στα σκοτεινά βάθη της ψυχής μας επιθυμούμε οι υποψίες μας να βγουν αναληθείς, και τελικά να βγει στην παραγωγή ένα τουρμπισμένο VTR-300, αλλά πολύ φοβόμαστε πως το όλο θέμα ίσως αποδειχτεί ένας ευσεβής πόθος και τίποτα άλλο.

Αφήνοντας στην άκρη το Turbo, ή την έλλειψη αυτού, βλέπουμε πως το VTR-300 διαθέτει έναν V2 κινητήρα 298 κ.εκ. με απόδοση 30 hp. Αν φυσικά έχει Turbo η απόδοση αυτή ίσως εκτιναχθεί μέχρι και τους 50 hp, αλλά όπως είπαμε… κρατάμε μικρό καλάθι.

Στο θέμα του σχεδιασμού μοτοσυκλέτα δείχνει όμορφη και αρκούντως premium, με ανάποδο πιρούνι, φρένα Brembo που περιλαμβάνουν ακτινική δαγκάνα και μονό δίσκο μπροστά, δικάναλο ABS, πανέμορφο gull-arm ψαλίδι, κοντό τελικό εξάτμισης που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα, έξυπνα πλαϊνά πλαστικά που θυμίζουν κτηνώδες πλαίσιο αλουμινίου 2 δοκών, ζάντες με 10 μπράτσα, DRL φώτα, κ.α.

Ας κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή πριν οι ελπίδες μας για ένα μικρό turbo μοτοσυκλετάκι εξανεμιστούν, ελπίζοντας -ουτοπικά ίσως- σε μια ευχάριστη έκπληξη μιας μικρής “βόμβας” 50 ίππων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 10:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon