.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 13:06

Moxiao 650RR & MX500 2022 – Οι Ducati του φτωχού (Κινέζου)

Αντιγραφές υπάρχουν πολλές, μα τόσο απροκάλυπτα στεγνές είναι λίγες, όπως η κινεζική Moxiao που φαίνεται πως το έχει κάνει επάγγελμα.

Κάπου στο χάος της βιομηχανίας μοτοσυκλετών της Κίνας βρίσκονται πολλοί κατασκευαστές που είναι παντελώς άγνωστοι στον υπόλοιπο πλανήτη, κυρίως γιατί τα δίκυκλά τους προορίζονται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η Moxiao, μια εταιρεία που έχει ήδη γίνει γνωστή χάρη στις αντιγραφές γνωστών μοντέλων άλλων κατασκευαστών που φτιάχνει.

Η Moxiao είχε ήδη αντιγράψει την Ducati Panigale με το δικό της 500RR, χρησιμοποιώντας ως βάση έναν δικύλινδρο κινητήρα-κόπια του Honda CB500 με 471 cc και τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις κυλίνδρων, ο οποίος ωστόσο δεν είναι η γνωστή μονάδα της Loncin (που ήδη γνωρίζουμε από μοντέλα των Voge και Daytona), αλλά ένας άλλος (;) κλώνος από την κινεζική Taizhou City Senlong Motorcycle Manufacture Co., Ltd.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε στην Κίνα πως έρχεται η νέα έκδοση του RR, αυτή τη φορά με νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 650 cc και απόδοση 60 hp για βάρος 222 kg. Ο νέος κινητήρας έχει άλλη προέλευση, η οποία εξαρτάται από το που διαβάζει κανείς την είδηση: αναφέρεται είτε ως δικός της, ή ως κλώνος του δικύλινδρου μοτέρ της Kawasaki ER-6 (δηλαδή ανάλογος ή ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η CFMOTO).

Η αντιγραφή ολοκληρώνεται με κινέζικες αναρτήσεις και φρένα που μιμούνται τα αντίστοιχα εξαρτήματα των Ohlins, Brembo (οι δαγκάνες γράφουν Moxiao), αλλά και τα απολύτως απαραίτητα αεροδυναμικά φτερά.

Η 500RR κόστιζε στην Κίνα περίπου €4,000 οπότε εικάζουμε πως η νέα 650RR θα κάνει κάτι παραπάνω, πάντως και πάλι πιθανότατα στην τιμή μιας αυθεντικής Panigale V4 θα αγοράζεις καμιά δεκαριά Moxiao 650RR…

moxiao streetfighter

Για τους λάτρες των γυμνών οι Κινέζοι έχουν άλλη μια πρόταση βασισμένη στο Ducati Streetfighter. Ονομάζεται ΜΧ500 και, όπως αποκαλύπτει το όνομά του, φορά τον μικρότερο δικύλινδρο σε σειρά των 471 cc με απόδοση 44 hp.

Οι πιθανότητες να δούμε αυτά τα αριστουργήματα εκτός Κίνας είναι μάλλον από αμελητέες ως ανύπαρκτες. Είμαστε δε σίγουροι πως κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο από τους δικηγόρους της Ducati να κάνει την κίνηση η Moxiao για να αρχίσει η καταιγίδα μηνύσεων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon