.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 17:02

Dot Motorcycles - Αναγέννηση μιας ακόμα ιστορικής βρετανικής φίρμας

Μετά την αναγέννηση της BSA και την αλλαγή διεύθυνσης της επίσης αναγεννημένης Norton, μία ακόμα βρετανική ιστορική φίρμα ξεπηδά από τις στάχτες της.

Η Dot Motorcycles είχε ιδρυθεί το 1903 από τον Harry Reed στο Salford, Lancashire, κοντά στο Manchester, ενώ το 1906 παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα χρησιμοποιώντας κινητήρα της Peugeot. Το σλόγκαν της εταιρείας ήταν το “Devoid of Trouble”, ήτοι “Χωρίς Προβλήματα”. Το 1984 η εταιρεία σταμάτησε να παράγει μοτοσυκλέτες.

Τώρα ο Δρ Anthony Keating και ο Δρ Daniel Keating από την Keating Kinetics, μαζί με τους Gary Hewitt και Ian Martin, και με τους ιδιοκτήτες της Dot Motorcycles ένωσαν τις δυνάμεις τους για την αναγέννηση της Dot Motorcycles, η οποία παρουσίασε 2 νέες μοτοσυκλέτες στο βρετανικό σαλόνι που λαμβάνει χώρα μεταξύ 4-12 Δεκεμβρίου 2021 στο Birmingham.

Μάλιστα οι τεχνικοί της εταιρείας συνεργάστηκαν με τον Guy Martin, ο οποίος βοήθησε την εταιρεία στο να δημιουργήσει δυο ποιοτικές μοτοσυκλέτες, τις χειροποίητες “Reed Racer” και “Dot Demon”. Η εταιρεία αναφέρει πως ήδη εξελίσσει περισσότερες μοτοσυκλέτες, ενώ στο μέλλον σκοπεύει να παρουσιάσει και ηλεκτρικά δίκυκλα.

Οι 2 νέες μοτοσυκλέτες της Dot Motorcycles μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, αλλά με διαφορετικό στιλ. Η Dot Demon έχει σχεδιαστεί σε Scrambler στιλ με ψηλό φτερό, τροχούς με ακτίνες και ελαστικά διπλής χρήσης, όρθιο τιμόνι, ίσια σέλα και ψηλά τοποθετημένο τελικό εξάτμισης, ενώ η Reed Racer έρχεται σε Cafe-Racer ύφος, με χαμηλό φτερό, τροχούς με μπράτσα και street ελαστικά, clip-on στο τιμόνι, bikini φέρινγκ, και κοντή σέλα ανασηκωμένη στο τελείωμα.

Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες δανείζονται τον γνωστό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 649 κ.εκ. της Kawasaki (Versys 650, Z650, κλπ.), με επίσημα νούμερα απόδοσης 67,3 hp / 8.000 rpm και 6,5 kgm / 6.700 rpm.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα με σωλήνες στρογγυλής διατομής, όπως είναι και το ψαλίδι.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 40 mm της Showa κι ένα μονό πίσω αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, με τις διαδρομές να είναι 125 και 130 mm αντίστοιχα.

Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους 300 mm με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo, κι έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω, με δικάναλο ABS. Όσον αφορά σε ηλεκτρονικά βοηθήματα, αυτά λάμπουν δια της απουσίας τους.

Παρά το διαφορετικό στιλ των 2 μοτοσυκλετών, σε αμφότερα τα μοντέλα οι τροχοί είναι 17 ιντσών εμπρός και πίσω.

Στα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 μοτοσυκλετών ξεχωρίζουν το ρεζερβουάρ των 10 λίτρων, η σέλα με ύψος 800 mm, το μεταξόνιο των 1.438 mm, και το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος των 169 γεμάτων κιλών!

Η ποιότητα κατασκευής δείχνει υπέρ-υψηλή, όμως στην τιμή τα χαλάμε, καθώς η Dot Demon ξεκινά από 18.500 αγγλικές λίρες (21.660 ευρώ) και η Reed Racer από 21.000 αγγλικές λίρες (24.586 ευρώ). Εντάξει, είπαμε premium products, αλλά όχι και σε τιμή Panigale V4 για μοτοσυκλέτες με κινητήρα Versys!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon