.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 16:53

Curtiss Psyche – Η ανταγωνίστρια τoυ Harley-Davidson LiveWire

Η ιστορία της Curtiss δεν είναι μεγάλη, ωστόσο κρίνοντας από το παρελθόν της, οι προθέσεις της είναι σοβαρές και πολύ πιθανόν να υλοποιηθούν στο ακέραιο. Πρόκειται για την Confederate Motorycyles, η οποία κατάφερε να… υπάρχει χρόνια κατασκευάζοντας εκκεντρικές μοτοσυκλέτες που πωλούνταν έναντι δεκάδων, ακόμα και εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, οπότε οι ιθύνοντες της, μάλλον ξέρουν να επιβιώνουν.

Ως Curtiss, η εταιρεία έχει εστιάσει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση πλέον, διατηρώντας βέβαια την εκκεντρική φιλοσοφία της. Μέχρι στιγμής, έχει παρουσιάσει τα σχέδιο δύο μοντέλων, του Δία και του Άδη (Zeus, Hades) τα οποία μάλλον δεν θα είναι αυτό που λέμε, προσιτά…

curtiss psyche electric motorcycle 1

Και το γράφουμε αυτό, μιας και η Curtiss παρουσίασε τώρα και ένα τρίτο μοντέλο (σχέδιο και σε αυτή την περίπτωση), το οποίο θα είναι το οικονομικό της γκάμας, στα 30.000 δολάρια. Το όνομα αυτού, “Psyche”, δηλαδή η θεότητα Ψυχή, αντλώντας για άλλη μια φορά έμπνευση από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

curtiss psyche electric motorcycle 5

Τα 30.000 δολάρια θα είναι βέβαια η τιμή τα βασικής έκδοσης, απόδοσης 48 ίππων, ενώ θα διατίθεται επίσης και έκδοση με 96 ίππους, προφανώς ακριβότερη. Τα βάρος της Ψυχής θα είναι 170 κιλά, αρκετά χαμηλό για ηλεκτροκίνητο, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Η Curtiss βέβαια ακόμα δεν έχει κατασκευάσει κανένα μοντέλο, σκοπεύει να το κάνει, από ότι λένε σύντομα, αποκτώντας ρευστό από εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης. Ο στόχος της Ψυχής, δεδομένης της τιμολόγησης, δεν είναι άλλος από το LiveWire της Harley-Davidson που κοστίζει περίπου το ίδιο. Το LiveWire είναι βέβαια πιο ισχυρό, αλλά η Ψυχή έχει πιο εκκεντρική σχεδίαση.

Αυτό αποτελεί απλά ένα μικρό βήμα στον φιλόδοξο δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η Curtiss, να γίνει η Νο1 κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών στον κόσμο.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon