.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 17:07

Zongshen Norton 650 - Ε; Τι;

Συνεργασία Κίνας & Βρετανίας

Η αναγεννημένη Norton παρουσίασε πρόσφατα 2 εκδόσεις της νέας γυμνής της μοτοσυκλέτας που θα ακούει στο όνομα Atlas 650. Τώρα, ο συγκεκριμένος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 650 κ.εκ. εμφανίστηκε σε διαρροή εικόνας από μια επερχόμενη γυμνή μοτοσυκλέτα της κινέζικης Zongshen. Τι ακριβώς έγινε;

Όπως σας είχαμε γράψει στο παρελθόν, το 2017 η Norton είχε ανακοινώσει πως είχε πουλήσει τα δικαιώματα για τον νέο κινητήρα στη Zongshen, ως μέρος μιας συμφωνίας αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και τώρα από ότι φαίνεται βλέπουμε τον πρώτο καρπό αυτής της συμφωνίας.

norton zongshen engine comparison

Η φωτογραφία δείχνει μια γυμνή μοτοσυκλέτα, με σβησμένη ουρά, ρεζερβουάρ, μάσκα και κάτω μέρος εξάτμισης. Επιπλέον ίσως να λείπουν και ορισμένα πλαστικά από το κοστούμι της. Ο κινητήρας πάντως είναι άμεσα αναγνωρίσιμος, καθώς είναι ο δικύλινδρος των Atlas 650.

Norton Atlas 650 01

Θυμίζουμε πως ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποτελεί το ήμισυ του μεγάλου V4 που είχε σχεδιάσει η μηχανολογική εταιρεία Ricardo για τη Norton, ενώ η Ricardo έχει ενεργό ρόλο και στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας της Zongshen -η οποία θα είναι σαφώς πιο οικονομική από τις 2 Atlas (φωτό άνω).

Η μοτοσυκλέτα της Zongshen δείχνει ιδιαίτερα προσεγμένη, επιθετική σε design και με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Ανάποδο πιρούνι, μονό αμορτισέρ χωρίς μοχλικό, τοποθετημένο στο πλάι, ακτινικές δαγκάνες, κ.α.

Όπως φαίνεται η Κίνα προχωρά με ταχύτατα βήματα όσον αφορά στην κατασκευή ποιοτικών μεγάλων μοτοσυκλετών που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις και στις δυτικές αγορές. Πρόσφατα μάλιστα σας είχαμε δείξει αρκετά από τα νέα μοντέλα της Zongshen, που περιλαμβάνουν 2 νέες μοτοσυκλέτες, ένα ηλεκτρικό παπί, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, κ.α.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 17:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon