.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:45

Wayra - Ηλεκτρικό Concept

Από τον Pablo Baranoff Dorn

Το Wayra είναι μια ιδιαίτερη σε design ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τον Ισπανό Pablo Baranoff Dorn, που για την ώρα υφίσταται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

wayra concept 5

Η ιδιαιτερότητα του Wayra αφορά στην δαιδαλώδη τελική μετάδοση με ιμάντα. Βλέπετε, ο ιμάντας ξεκινάει από το μπροστινό γρανάζι / ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ κατόπιν λυγίζει με έναν τεντωτήρα, για να έρθει (περίπου) παράλληλα με το ψαλίδι, να περιστραφεί γύρω από τον πίσω γρανάζι κίνησης και κατόπιν να οδηγηθεί με άλλο τεντωτήρα στο μπροστινό γρανάζι κίνησης.

wayra concept 4

Άγνωστος παραμένει ο λόγος για την παραπάνω διαδρομή, με τον σχεδιαστή να μην αναφέρει το παραμικρό παρά μόνο το ότι «δεν ήταν εύκολο να σχεδιάσω τον ιμάντα, χρειάστηκε εκτενής έρευνα και εκμάθηση». Ναι, αλλά… γιατί;

wayra concept 7

Ενδιαφέρον έχει η ευθυγράμμιση της μπαταρίας με το ψαλίδι, ενδιαφέρον έχει και το πλαίσιο / υποπλαίσιο χωροδικτύωμα, που πέρα από την ένωση μπαταρίας, πιρουνιού, σέλας και ψαλιδιού, προστατεύει και το ηλεκτρικό μοτέρ.

wayra concept 8

Αξιοπερίεργα και γιατί όχι όμορφα, είναι τα φλας που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες του φτερού μπροστά και των πλαϊνών πλαστικών πίσω. Μια στιγμή… αν είναι αυτά τα φλας μπροστά, τότε τι είναι τα κόκκινα «πραματάκια» που προεξέχουν στα πλάγια του προβολέα;

wayra concept 12

Η γωνία κάστερ του πιρουνιού δείχνει μεγαλύτερη από ότι θα θέλαμε για μια Scrambler / Supermoto / Roadster μοτοσυκλέτα, ενώ οι αναρτήσεις που έχει σχεδιάσει ο Ισπανός designer είναι της Ohlins και τα φρένα ανήκουν στη Brembo.

wayra concept 6

Το κουμπί της εκκίνησης τώρα, θυμίζει κουμπί για… πυρηνικό πύραυλο, καθώς βρίσκεται κάτω από πλεξιγκλάς, που σηκώνει ο αναβάτης -ε μα, Pablo, να μην έχει Smart Key;!

wayra concept 10

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν και οι μικροί αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται κάτω από τις σέλες επιβάτη και συνεπιβάτη.

wayra concept 15

Προσέξτε ότι πέρα από την ηλεκτρική concept μοτοσυκλέτα, ο Pablo σχεδίασε και 2 κράνη στο ίδιο στιλιστικό μοτίβιο, το ένα πιο φουτουριστικό από το άλλο!

wayra concept 17

Δεν ξέρουμε πόσο λειτουργικό θα ήταν το Weyra αν έβγαινε στην παραγωγή, πάντως το σχέδιο του μας ιντριγκάρει ευχάριστα, έστω και ως σχέδιο για ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Škoda Klement: Ένα βήμα προς το μέλλον Royal Alloy S Edition »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon