.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 12:36

EICMA 2017 – Arch Motorcycles, γκάμα 2018

 

Aμερικάνικα muscle, Hollywood και χιλιάδες δολάρια!

 

Την γκάμα των μοτοσυκλετών της για το 2018 παρουσίασε η Arch Motorcycles στο Μιλάνο, για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τον Keanu Reeves, συνιδρυτή και συνιδιοκτήτη της εταιρείας, να δίνει το παρόν, αναλαμβάνοντας μάλιστα την παρουσίαση των μοντέλων.

Η Arch, αντιπροσωπεύεται εδώ και λίγο καιρό από την ελβετική Suter στην Ευρώπη, εξ ου και η παρουσίαση των πανάκριβων και εξωτικών μοντέλων φέτος, στην Γηραιά Ήπειρο:

 KGRT-1 2018

arch kgrt1 2018 eicma 2017 bikeit 3

Πρόκειται για το “βασικό” μοντέλο της εταιρείας που αποτέλεσε και το πρώτο της γκάμας της, όταν παρουσιάστηκε το 2015. Φέρει έναν αερόψυκτο θηριώδη κινητήρα της S&S με χωρητικότητα 2.032 κ.εκ., ο οποίος περικλείεται μέσα σε ένα απλό ατσάλινο πλαίσιο, με το υποπλαίσιο να είναι ένα μασίφ κομμάτι διαμορφωμένο με CNC.

Για το 2018, η μοτοσυκλέτα  έχει επανασχεδιασμένο ρεζερβουάρ, ενώ  αποκτά αναρτήσεις της Öhlins και πιο συγκεριμένα, ένα πιρούνι της σειράς FGRT, καθώς και ένα εδικά σχεδιασμένο για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, πίσω αμορτισέρ. Οι δύο εξαπίστονες δαγκάνες των μπροστινών φρένων με το ABS, αποτελούν standard εξοπλισμό στην Euro 4 έκδοση, ενώ νέο στοιχείο είναι και οι πεντάμπρατσες carbon ζάντες της BST.

Χρώματα αλλά και εργονομική παραμετροποίηση, θα αποφασίζονται σε απευθείας συνεννόηση της Arch, με τους εκάστοτε μελλοντικούς πελάτες.

 Arch 1s 2018



 arch arch1s 2018 eicma 2017 bikeit 4

Ουσιαστικά είναι η sport και ακόμη πιο εξωτική εκδοχή του KGRT-1! O κινητήρας παραμένει ο ίδιος αερόψυκτος V της S&S, ωστόσο το πλαίσιο είναι πλέον αλουμινένιο, με την κατεργασία του να γίνεται εξ ολοκλήρου σε CNC κοπτικό.

Είναι η πρώτη  μοτοσυκλέτα της Arch με μονόμπρατσο ψαλίδι.Το ρεζερβουάρ είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και carbon, ενώ έχει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά καλύμματα τάπας που έχουμε δει, με ολόκληρο pop-up μηχανισμό να ανασηκώνεται μέσω κατεργασμένων σε CNC αλουμινένιων αρθρώσεων… όλα αυτά για το  κάλυμμα της τάπας, ναι, δεν είναι φθηνές μοτοσυκλέτες οι Arch…

Webp.net gifmaker

Παραμένουν οι αναρτήσεις του KGRT-1, μόνο που εδώ τα καλάμια του πιρουνιού έχουν μαύρη ανωδίωση, ενώ ίδια είναι και τα φρένα, με το ABS να αποτελεί φυσικά standard στην Euro 4 έκδοση. Τέλος, οι ζάντες είναι φυσικά carbon, με επτά μπράτσα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η έναρξη της παραγωγής, ξεκινά σύντομα και τότε θα ανακοινωθεί και η τιμή της μοτοσυκλέτας.

Μethod 143

 

arch method143 2018 eicma 2017 bikeit 1

Πρόκειται για το “εξωτικότερο των εξωτικών” το μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε 23 μόνο κομμάτια , αποτελώντας φορέα μοναδικών χαρακτηριστικών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το monocoque carbon πλαίσιο, το μονόμπρατσο ψαλίδι το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Suter, τον μεγαλύτερο σε κυβισμό (2.343 κ.εκ.) κινητήρα της S&S, και τα εξολοκλήρου αλουμινένια και κατεργασμένα σε CNC μηχανή καλύμματα και επι μέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας.

arch method143 2018 eicma 2017 bikeit 2

Η παραγωγή θα ξεκινήσει και σε αυτή την περίπτωση σύντομα και η τιμή… καλύτερα να μην την μάθουμε. 

   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 13:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon