.
Κατηγορία Buell
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 12:52

Η Buell στο MX

 

Με μοτοσυκλέτα 450

 


του Ανδρέα Γκλαβά
Φωτό: Buell

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο σχεδιασμού μιας μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας enduro 450 κυβικών από τον Αμερικανό κατασκευαστή Buell βρίσκεται ξανά αυτό το διάστημα στο προσκήνιο, με τον ίδιο τον Erik Buell να δηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το project. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα η οποία θα έχει αρκετές καινοτομίες που θα την διαχωρίζουν από τα περισσότερα 450 που έχουν κυκλοφορήσει.

Το όνομά της θα είναι EBR και θα βασίζεται σε έναν κινητήρα 450 κυβικών της Rotax που θα δένει με ένα πλαίσιο αλουμινίου. Στόχος της εταιρείας, είναι σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Erik, να παραχθεί μια μοτοσυκλέτα που πέρα από τις τεχνολογικές της καινοτομίες, θα μείνει γνωστή για την ευκολία που θα προσφέρει στους χειρισμούς της, αλλά και τις μειωμένες ανάγκες της για συντήρηση.

Να θυμηθούμε πως εδώ και περίπου ένα χρόνο, στις 14 Οκτωβρίου του 2009, η τότε ιδιοκτήτρια της Buell, Harely-Davidson, είχε ανακοινώσει την λήξη των σχέσεών της με την Buell, καθώς το διάστημα εκείνο προείχε η ενασχόλησή της με την MV Agusta, που τελικά κι αυτή με το πέρασμα του χρόνου πέρασε σε άλλα, Ιταλικά, χέρια.

Έτσι το μοναδικό στήριγμα της Buell τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι άλλο από αυτό που η ομάδα του ιδρυτή της, Erik Buell, προσφέρει μέσα από την αγωνιστική ομάδα Erik Buell Racing, που έχει ως έδρα το Milwaukee των ΗΠΑ και είναι αυτή που καλείται τώρα να φέρει σε πέρας το μεγαλόπνοο σχέδιο για είσοδο στον χώρο του off-road.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Buell Racing 1190 RS Buell EBR 1190 RX 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon