.
Κατηγορία Buell
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 11:31

Buell EBR 1190 RX 2014

 

 

Παρουσιάστηκε στο Ορλάντο

 

 

Μετά από μήνες κατασκοπευτικών φωτογραφιών, τελικά το νέο “παιδί” του Erik Buell, ετοιμάστηκε. Η νέα EBR 1190RX, είναι η έκδοση παραγωγής της αγωνιστικής 1190RS και έχει εστιάσει στην ευχρηστία οδήγησης για όλους τους αναβάτες. Η νέα μοτοσυκλέτα που κινείται από έναν κινητήρα διάταξης V2 και χωρητικότητας 1190 κυβικών εκατοστών, αποδίδει 185 ίππους, και 102 λιμπρόποδα ροπής, αλλά ελέγχεται από traction control ρυθμιζόμενο σε 21 διαφορετικά στάδια.

Η εταιρία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην οικονομία αλλά και στην ρύπανση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα, οι ρύποι που φτάνουν στον αέρα να βρίσκονται 25% πιο κάτω από τα Αμερικάνικα όρια
Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών το οποίο χρησιμοποιείται και ως ρεζερβουάρ – όπως στα παλιά Buell, και οι αναρτήσεις προέρχονται από την Showa. Το μπροστινό δισκόφρενο βρίσκεται περιμετρικά στον τροχό – σήμα κατατεθέν, και η σχεδίαση θυμίζει έντονα Kawasaki ZX με πολυεστερικά κοστούμια για track day.
Διαθέτει επίσης και οθόνη υγρών κρυστάλλων που εμφανίζει ρυθμίσεις του Traction Control αλλά και δίνει πρόσβαση σε ηλεκτρονικές λειτουργίες της μοτοσυκλέτας.

Η νέα EBR 1190 RX αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 15.000euro, σύμφωνα με τις τιμές της Αμερική και θα μπει στην παραγωγή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 12:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Buell στο MX EBR 1190 SX 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon