.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 13:37

BMW R 1200R 2015

 

Η νέα roadster!

 

Η σειρά roadster της BMW, μαγνητίζει τους αναβάτες τα τελευταία… 91 χρόνια, από την παραγωγή της R32! Η R 1200R έχει γίνει το σύμβολο που ενώνει αυτές τις δύο γενιές και συνεχίσει ακόμη και τώρα να βασίζει την συμπεριφορά της πάνω σε έναν boxer κινητήρα. 

 Δύναμη 125 ίππων

Με στόχο την οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, το ταξίδι με έναν ή δύο επιβαίνοντες και αποσκευές, η νέα R 1200R ανανεώνεται προσφέροντας πιο δυναμικό στυλ, περισσότερη δύναμη αλλά και μεγαλύτερες τουριστικές δυνατότητες.

Ο νέος κινητήρας είναι ο υγρόψυκτος LC που συναντήσαμε ήδη στα νέα R 1200 GS και R 1200 GS Adventure, όπως και στο R 1200 RT και στο νέο R 1200 RS. Έχει σύστημα κίνησης εκκεντροφόρων DOHC και παράγει 125 ίππους στις 7.750σ.α.λ. και ροπή 92 λιμπρόποδων στις 6.500σ.α.λ.Συγκριτικά με τον κινητήρα που αντικαθιστά, είναι πολύ πιο ροπάτος παντού αλλά και ελαστικός στις χαμηλές στροφές, ευκολότερος στην οδήγηση. Η εξάτμιση καταλήγει σε ένα τελικό με δυναμική σχεδίαση, στην δεξιά πλευρά. Αριστερά πλέον καταλήγει ο άξονας μετάδοσης ο οποίος έχει βασιστεί σε αυτόν του K 1300S. Νέο είναι το φιλτροκούτι που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την R 1200R όπως και οι σωλήνες της εισαγωγής αέρα, ενώ ένα κεντρικό ψυγείο έχει τοποθετηθεί για την ψύξη, αντί για το πλαϊνό που συναντήσαμε στα GS.
Η νέα μοτοσυκλέτα ακολουθεί τα πρότυπα των υπολοίπων της BMW με το ABS να έχει διαθέσιμο και το σύστημα ASC – Automatic Stability Control για σταθερότητα. Μπορεί ο αναβάτης να συνδυάσει με την ρύθμιση Pro που δίνεται ως έξτρα, αλλά και το Dynamic Traction Control – DTC, με άλλα δύο έξτρα riding modes, τα Dynamic και User, ανάλογα με τις ανάγκες του. Επίσης υπάρχουν δύο modes ως standard, τα Road και Rain, για χρήση ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου.

 Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Το πλαίσιο της νέας μοτοσυκλέτας είναι ενιαίου τύπου γέφυρας,  και ο κινητήρας παίζει ενεργό ρόλο, με την μεγαλύτερη αλλαγή να αφορά στο νέο τηλεσκοπικό ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα. Το Telelever πήγε στο ράφι ενώ πίσω, συναντάμε το σύστημα EVO Paralever που γνωρίζαμε με μονό αμορτισέρ.

Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, Dynamic ESA - Electronic Suspension Adjustment, θα είναι διαθέσιμη και σε αυτό το μοντέλο της BMW για άνετη και ασφαλή οδήγηση κάτω από όλες τις συνθήκες. Με δύο ρυθμίσεις, “Road” και “Dynamic”, ο αναβάτης θα απολαμβάνει την άνεση και τις επιταχύνσεις της μοτοσυκλέτας με τις ρυθμίσεις να προσαρμόζονται ανάλογα.
Η οθόνη του R 1200R παρέχει όλες τις πληροφορίες στον αναβάτη, και είναι TFT, με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις. Το μόνο αναλογικό είναι το όργανο της ταχύτητας.
Η νέα μοτοσυκλέτα της BMW, R 1200R θα είναι διαθέσιμη σε τρεις χρωματισμούς, στο βασικό χρώμα που είναι το μπλε Cordoba blue, στο “Style 1” σε γυαλιστερό λευκό και κόκκινο πλαίσιο, και στο “Style 2” με μεταλλικό γκρι Thunder grey και πλαίσιο γκρι μεταλλικό, Agate grey.

Φωτογραφίες Οδήγησης

Φωτογραφίες Studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες σχεδίασης

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 08:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200RS 2015 BMW S 1000RR 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon