.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 16:36

Ιδιώτης μηχανικός… πρόλαβε την BMW και έφτιαξε το δικό του R 12 Adventure

Με βάση ένα R 1250 GS και με τεράστιες αλλαγές πατόκορφα.

Υπάρχει ένας μη αμελητέος αριθμός αναβατών και φίλων της BMW εκεί έξω, που πιστεύει ότι τα σημερινά GS έχουν… ξεφύγει λίγο, χάνοντας την απλότητα τους και τον σκληροτράχηλο «χωμάτινο» χαρακτήρα τους. Ίσως, ως προς αυτό το σημείο η BMW να ετοιμάζει ήδη την απάντηση (δείτε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ), όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορούν να περιμένουν. Ο Jon van Wanroij είναι ένας από αυτούς και αποκάλυψε, πριν λίγες ημέρες, το δικό του πόνημα!

Πρόκειται για την μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, την οποία ο ίδιος βάφτισε BMW R 1250 RA και, όπως δηλώνει, είναι «η μοτοσυκλέτα που έπρεπε να έχει φτιάξει η BMW, που πλέον έφτιαξα εγώ. Όλα όσα έχω μάθει στα 25 χρόνια καριέρας μου ως μηχανικός αναρτήσεων και στην ανάπτυξη της γεωμετρίας των μοτοσυκλετών τα έχω βάλει σε αυτό το project. Η αποστολή ήταν απλή: Όχι περιττά πράγματα, κανένας γ@μ#μένος συμβιβασμός (sic)».

Και για τι αλλαγές μιλάμε; Ήδη από την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ. Αρχικά, το εμπρός Telelever πήρε πόδι και στην θέση του τοποθετήθηκε ένα πιρούνι WP 48 χιλιοστών με «σωθικά» Kayaba και διαδρομή στα 275 χιλιοστά. Πίσω, τοποθετήθηκε ένα αμορτισέρ 5016 HS-LS που προσδίδει διαδρομή 175 χιλιοστών στον πίσω τροχό. Οι ζάντες είναι της HAAN (21 και 18 ιντσών) και η μοτοσυκλέτα έχει χάσει αρκετό βάρος, στα 210 κιλά με το ρεζερβουάρ μισό. Άλλες αλλαγές, αφορούν την τοποθέτηση μαρσπιέ CNC από αλουμίνιο, νέων μανετών, ολόσωμης εξάτμισης Akrapovic κ.ά.

Ο Van Wanroij δηλώνει ότι η μοτοσυκλέτα «δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη BMW που έχω οδηγήσει, στη συμπεριφορά, στην δύναμη, στο στρίψιμο, στα άλματα και τις προσγειώσεις, όλα είναι εύκολα και άνετα, πολύ καλύτερα από την HP2! Η δύναμη της είναι πάρα πολλή αλλά διαχειρίσιμη, με τρόπο που ούτε έχετε ονειρευτεί».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Van Wanroij, η μοτοσυκλέτα του θα τεθεί σύντομα προς πώληση – δεν διευρινίζει, ακριβώς, αν μιλά για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι ή εάν θα προσφέρει αυτό το μοντέλο ως δική του δημιουργία, και σε άλλους πελάτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon