.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 13:46

BMW – Πλέον δεν αποκλείει ολόκληρη νέα σειρά στα 500+ κυβικά

Η Βαυαρική εταιρεία αποφάσισε να ακούσει τον παλμό της αγοράς και να «κλείσει» το κενό της γκάμας της, μεταξύ των 310 και των 900 κυβικών; Πιθανόν, όπως ισχυρίζονται γερμανικές πηγές.

Είναι γνωστό ότι η BMW Motorrad, εδώ και αρκετά χρόνια, επιμένει να διατηρεί μία «απόσταση» μεταξύ της γκάμας 310 κυβικών (G310R και GS) με την αμέσως «επόμενη», των 900 κυβικών (F 900R, XR, GS), έτσι δεν παίζει στην πολύ ισχυρή, θα έλεγε κανείς, κατηγορία κυβισμού των 400-700 κυβικών. Φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία, ότι το νέο «αφεντικό» της BMW Motorrad, Markus Flasch, έχει αλλάξει στάση και δουλεύει σε νέα μοντέλα, ακριβώς σε αυτό το κενό κυβισμού.

Η πληροφορία προέκυψε, μέσα από συνέντευξη των Γερμανών συναδέλφων μας από το περιοδικό Motorrad, στον Flasch, ο οποίος δέχτηκε την ερώτηση-κλειδί και απάντησε ανάλογα, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου. Το περιοδικό συγκεκριμένα, σημείωσε την έντονη κινητικότητα της αγοράς, στα μεγαλύτερα των 310 κυβικών και ο Flasch απάντησε «Ακριβώς εκεί είμαστε και εμείς. Δεν θα πω όμως κάτι περισσότερο».

Η απάντηση αυτή του Flasch μπορεί να είναι υποννοούμενο, ότι η BMW έχει ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη μίας νέας πλατφόρμας και, όπως μας έχει συνηθίσει ήδη, αυτό πιθανόν σημαίνει περισσότερα από ένα μοντέλα, για περισσότερους από έναν ρόλους. Αν π.χ. η νέα γκάμα παίξει στα 500 κυβικά, τότε θα έχουμε να λέμε για F 500R, XR, GS και ο νοών νοείτω. Τα κυβικά τα αναφέραμε χάριν παραδείγματος, διότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τι σκοπεύει να κάνει η BMW. Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι η νέα σειρά μοτοσυκλετών θα γίνει κατάλληλη για κατόχους διπλώματος Α2, άρα με ισχύ όχι μεγαλύτερη από 48 ίππους σε κάθε περίπτωση. 

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι πριν από σχεδόν έναν χρόνο, το φως της μέρας είχαν δει σχέδια πατέντας για έναν νέο κινητήρα 2 κυλίνδρων εν σειρά, με αρκετές διαφορές σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα – δείτε την ανάλογη είδηση με ένα κλικ εδώ. Μπορεί να συνδέονται οι δύο ειδήσεις; Δεν μπορούμε πάντως να το αποκλείσουμε. Ως εικόνα για μία από τις πιθανές μοτοσυκλέτες της νέας γκάμας, δείτε μια δουλειά του σχεδιαστή Kar Lee, για λογαριασμό του περιοδικού Motorrad -ονόματι F 500 XR, που δίνει μια σαφέστατη πρώτη εντύπωση για το πως θα μπορούσε να είναι το μοντέλο στην πραγματικότητα.

 

Πηγή/εικόνες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon