.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 09:39

BMW R 12 GS 2024 – Το αερόψυκτο GS επιστρέφει!

Μετά το R 1300 GS, η BMW επικαλείται το «αρχέτυπο» πνεύμα του Gelande/Strasse, καθώς όπως φαίνεται, ένα νέο αερόψυκτο μοντέλο της σειράς R 12 έρχεται.  

Η BMW έχει ήδη ανανεώσει την σειρά μοντέλων R nineT, ως «R 12» και οι πρώτες μοτοσυκλέτες της σειράς αυτής ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους. Ωστόσο, για όσους θυμούνται, η Heritage σειρά R nineT περιλαμβάνει και το «Urban G/S», μια μοτοσυκλετα που για κάποιους ίσως θυμίζει περισσότερο το original G/S, σε σχέση με την κατεύθυνση που πήρε η σειρά πλέον. Και αν σας λέγαμε, λοιπόν, ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η BMW θα παρουσιάσει ένα νέο, αερόψυκτο GS;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την  Γερμανία και κατασκοπευτικές φωτογραφίες, αυτή η μοτοσυκλέτα είναι η νέα R 12 GS, που έρχεται να «παίξει» ως retro adventure σε τελείως διαφορετικό προσανατολισμό από την R 1300 GS. Ο εξοπλισμός της θα βρίσκεται σε  «βασικό» επίπεδο μακριά από τα... πλούτη της σειράς R 1300, ενώ ιδιαίτερα τονισμένος θα είναι ο off-road χαρακτήρας του μοντέλου, με ακτινωτούς τροχούς, εμπρός ζάντα 21 ιντσών και αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές, τουλάχιστον της τάξης των 200 χιλιοστών και πιθανότατα μεγαλύτερες! Ο κινητήρας, που έλκει την καταγωγή του προφανώς από τον τελευταίο αερόψυκτο boxer ευρείας παραγωγής της BMW, θα έχει κυβισμό 1.170 κυβικά και ισχύ στους 109 ίππους.

Για την γενικότερη μορφή της μοτοσυκλέτας, μπορείτε να βγάλετε αρκετά συμπεράσματα και από τις εικόνες. Φαίνεται ότι το retro adventure έχει τους δικούς του φίλους σε τέτοιο βαθμό, που να δικαιολογεί ανάπτυξη νέων μοντέλων από τις εταιρείες – αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι από τις «πρώτες διδάξασες» στο ύφος πιθανότατα αναδεικνύεται η Royal Enfield, με το Himalayan και πλέον το Himalayan 450, το οποίο μάλιστα... θυμίζει σε μορφή και μέγεθος, αυτό το νέο R 12 GS! Εντάξει, μην ξεχάσουμε βέβαια και το Moto Guzzi V85 TT, και αυτή μια μοτοσυκλέτα-κατηγορία από μόνη της. Περιμένουμε εναγωνίως, περισσότερα νέα επί του θέματος.  

 

Πηγή: Motorrad - bmh images

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 09:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon