.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 12:16

BMW R 18 One Eight «C» - Custom hot-rod αριστούργημα

Με βάση την πληθωρική R 18 Transcontinental και επεμβάσεις που την κάνουν ακόμα πιο επιβλητική, όπως ο θηριώδης τροχός των 26 ιντσών.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ αποτελεί καρπό της συνεργασίας της BMW Motorrad, με τον πασίγνωστο στην σκηνή του customizing, Paul Yaffe, ο οποίος ασχολείται με τον χώρο από το 1991. Ο Yaffe έχει κερδίσει την φήμη του για τις ικανότητες του στον σχεδιασμό των custom μοτοσυκλετών και όχι μόνο για την κατασκευή τους ή την μεταποίηση τους. Οι δουλειές του Yaffe του έχουν χαρίσει και αρκετά βραβεία, ενώ οι δημιουργίες του έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 300 άρθρα παγκοσμίως.

Για την τελευταία του δημιουργία, που βλέπουμε εδώ, ο Yaffe πήρε στα χέρια του μία R 18 Transcontinental, με την οποιά πρώτα... γνωρίστηκε ενδελεχώς, κάνοντας πάνω από 10.200 χιλιόμετρα (6.400 μίλια). Κατόπιν, ξεκίνησε την τροποίηση της μοτοσυκλέτας, αρχικά χρησιμοποιώντας έναν εμπρός τροχό 26 ιντσών, κομμένο με διαδικασίες CNC από ένα block αλουμινίου. Ο εμπρός τροχός φορά ένα custom ελαστικό πλάτους 180 χιλιοστών, ενώ το πλαίσιο χρειάστηκε να αυξηθεί σε μήκος αλλά και σε γωνία κάστερ, ώστε να χωρέσει ο νέος τροχός αλλά και οι απαραίτητες νέες τιμονόπλακες.

Το εμπρός φτερό κατασκευάστηκε από ατσάλι, από το μηδέν, ενώ το εμπρός φέρινγκ του R 18 Transcontinental τροποποιήθηκε σε σχήμα για να ταιριάξει σωστά, με το ριζικά αλλαγμένο μπροστινό σύστημα. Παράλληλα, ένα νέο κομμάτι fairing κατασκευάστηκε, ώστε να καλύψει το κενό μεταξύ του εμπρός φέρινγκ και του ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ το τιμόνι είναι νέο, custom-made. Ακόμα, το πίσω φτερό επεκτάθηκε σε μέγεθος με την χρήση ενός δεύτερου φτερού R 18. Μερικές ακόμα μικρές επεμβάσεις ολοκλήρωσαν το κομμάτι της εμφάνισης.

Οι αλλαγές στην ανάρτηση είναι δραστικές, καθώς το μοντέλο απέκτησε σύστημα ανάρτησης αέρος, με όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα, όπως δεξαμενή αέρα αλλά και συμπιεστή! Η εξάτμιση είναι επίσης αλλαγμένη, με custom κατασκευή και απολήξεις megaphone να αντικαθιστούν το εργοστασιακό σύστημα. Το φινίρισμα χωρίς ακρότητες, με το μαύρο να κυριαρχεί αλλά και το κόκκινο στην σέλα, αντικατοπτρίζει την διαχρονικότητα, την κομψότητα και την αποφυγή των περιττών στοιχείων εμφάνισης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon