.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 07:44

BMW R 12 nineT 2024 - Πετυχημένη συνταγή αλλαγμένη στα σημεία

Το νέο R12 nineT αποκαλύφθηκε επίσημα το Μάιο ως διάδοχος του RNineT και τώρα ήρθε η ώρα του ερχομού στις εκθέσεις.

Ο απόγονος του ρετρό roadster που πρωτοκυκλοφόρησε το 2014 ως περιορισμένη έκδοση για να τιμήσει την 90ή επέτειο της BMW Motorrad – εξ ου και το όνομά του- βασίζεται στον ήδη υπάρχων αερόψυκτο, δικύλινδρο boxer των 1170 κ.εκ. της BMW. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού αποδείχθηκε τόσο μεγάλη επιτυχία που έγινε βασικό μέρος της γκάμας της BMW, δημιουργώντας μια σειρά από παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των RNineT Urban G/S και RNineT Pure. Το ίδιο το RNineT εντωμεταξύ, ανανεώθηκε εσωτερικά για να ανταποκρίνεται στο Euro5 το 2021. Το νέο R12 nineT θα αντικαταστήσει το παλιό RNineT και παρόλο που ο κινητήρας του είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος (με εξαίρεση το νέο φίλτροκούτι, τα νέα καλύματα στους κυλίνδρους και εξάτμιση) αλλά και το στυλ του είναι γνωστό, τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι νέα.

3_r-12-ninet-11-2023.jpg

Η βασική διαφορά είναι ένα νέο, σε δυο κομμάτια χωρισμένο, σωληνοειδές ατσάλινο πλαίσιο σε στυλ «γέφυρας», με το αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Αυτό αντικαθιστά το μπροστινό και πίσω κύριο πλαίσιο του παλιού RNineT και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Γερμανών είναι ελαφρύτερο, απλούστερο και με καθαρότερες γραμμές, επιτρέποντας επίσης την ευκολότερη τροποποίηση. Επιπλέον, υπάρχει ένα επανατοποθετημένο πίσω αμορτισέρ, νέο ρεζερβουάρ, εξαρτήματα από αλουμίνιο αλλά και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά με τρεις τρόπους οδήγησης: Rain, Road και Dynamic.

2_r-12-ninet-11-2023.jpg

Η εργονομία του αναβάτη υποστηρίζεται επίσης ότι έχει βελτιωθεί λόγω του ρεζερβουάρ των 16 λίτρων που είναι κατά 30 χλστ. πιο κοντό και στενότερο πίσω, επιτρέποντας στον αναβάτη να βρίσκεται πιο κοντά στο τιμόνι και να έχει γενικά μια πιο «μπροστά» θέση οδήγησης.

Το νέο R12 nineT έχει μέγιστη ισχύ 109 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και ροπή 8,5 κιλά ροπής στις 6.500 σ.α.. με τη διάθεση του να αναμένεται από τον Μάρτιο με τιμή από 18.900 ευρώ..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 08:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon