.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:53

BMW Motorrad – Το S1000XR του 2020 και οι αλλαγές του

Το καλοκαίρι, η απουσία του S1000XR από την λίστα που κατέθεσε η BMW στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τα σενάρια περί αντικατάστασης του αλλά και φήμες για τις αλλαγές που θα συντελεσθούν στη νέα αυτή έκδοση.

Τώρα, είναι η παρουσία του S1000XR στην λίστα που κατέθεσε πρόσφατα η BMW στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ, που δίνει αρκετές απαντήσεις.

Ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, είναι η κατακόρυφη μείωση των εκπομπών καυσαερίων στο νέο S1000XR, συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στο νέο κινητήρα με την τεχνολογία shift cam (μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων), ο οποίος και προέρχεται από το S1000RR.

Μάλιστα, οι εκπομπές καυσαερίων στο XR του 2020 είναι ακόμη χαμηλότερες σε σχέση με το RR, γεγονός που καταδεικνύει μια –αναμενόμενη είναι η αλήθεια- αλλαγή στις ρυθμίσεις του κινητήρα, δίνοντας έμφαση στην χαμηλομεσαία περιοχή λειτουργίας, με αντάλλαγμα τις απόλυτες τιμές ισχύος ψηλά.

Αλλαγές μικρής έκτασης αναμένονται επίσης στο πλαίσιο, μιας και ο νέος shift cam τετρακύλινδρος κινητήρας, εδράζεται σε διαφορετικές βάσεις, πάνω σε αυτό.  Το βάρος της μοτοσυκλέτας, φαίνεται πως παραμένει το ίδιο με αυτό της προηγούμενης έκδοσης αν και αυτό θα απαιτήσει μια επαλήθευση, όταν η BMW δώσει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon