.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:03

BMW Motorrad – GS 800 X ονειρεύονται κάποιοι...

Μικρότερος σε κυβισμό boxer, πιο εύστροφός αλλά να μην είναι και “ψόφιος”. Check! Να πούμε κάτι σε 800 κ.εκ.; Check! Ακτινωτές ζάντες. Check! Mεγαλές διαδρομές αναρτήσεων. Check! Τρακτερωτά ελαστικά. Check! Rally εμφάνιση, ψηλό, με επίπεδη σέλα και fairing. Check! A, και ψηλόφτερο παιδιά! (Εδώ θα τα χαλάσουμε;) Check!

Όλα αυτά αποτελούν μια βαυαρική ονείρωξη, για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν τι ήταν το R 80 G/S και θυμούνται τον Gaston Rahier να δαμάζει τον boxer στην άμμο το 1984 και το 1985. To render αυτής της μοτοσυκλέτας κοσμεί το εξώφυλλο του γερμανικού Motorrad, με τις συνοδευτικές λεζάντες να αναφέρουν “σπορτιφ και ελαφρύ” αλλά και να ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για μια “σπουδή” του περιοδικού και όχι για κάτι επίσημο.

Από την άλλη βέβαια, είναι κάπως υπερβολικό να πάρει εξώφυλλο σε ένα περιοδικό όπως το Motorrad, μια μοτοσυκλέτα που αποτελεί απλώς ένα σχέδιο που γεννήθηκε στην φαντασία κάποιων. Μήπως λοιπόν έχουμε κάτι εδώ;

Με βάση την λογική, κατηγορηματικά, όχι!

 Σε αυτούς τους κυβισμούς η BMW καλύπτεται με τα δικύλινδρα σε σειρά F 850 GS και η προοπτική εξέλιξης ενός νέου boxer μικρότερης χωρητικότητας, δεν θα μπορούσε να αφορά αποκλειστικά και μόνο ένα μοντέλο. Μια νέα γκάμα R800 θα δημιουργούσε αυτόματα εσωτερικό ανταγωνισμό με τα F λοιπόν αλλά και με τα μεγαλύτερα σε κυβισμό boxer μοντέλα.

Οπότε, όσο και αν κάποιοι ενθουσιάζονται στην θέα αυτής της μοτοσυκλέτας, λυπούμαστε αλλά μάλλον δεν…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon