.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 13:59

BMW Motorrad – Ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές στο S1000 XR, θα παρουσιαστεί ως μοντέλο 2020

Είναι το τετρακύλινδρο με τις καλύτερες πωλήσεις στην γκάμα της BMW Motorrad, ξεπερνώντας τις εκδόσεις “RR” και “R”, που φέρουν τον ίδιο κινητήρα, σε μεγάλες αγορές όπως αυτές τις Βρετανίας και της Γερμανίας, ενώ η ίδια κατάσταση καταγράφεται και στην Ελλάδα.

Το μοντέλο ετοιμάζεται προς μια “γενναία” ανανέωση λοιπόν και απόδειξη για αυτό δεν αποτελεί μόνο  χρόνος παραμονής της τελευταίας έκδοσης του στην αγορά, αλλά και το γεγονός, ότι σε σχετική επίσημη λίστα των μοντέλων 2020 στην ΗΠΑ, το S1000 XR… απουσιάζει (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα καταργηθεί φυσικά, αλίμονο με τέτοιες πωλήσεις, αλλά το ότι πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα έκδοση, με πολλές αλλαγές.

Η πιο προφανής εξ αυτών, θα είναι η τοποθέτηση του νέου, shift cam τεχνολογίας κινητήρα, με τον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και την Euro 5 συμμόρφωση, που φέρει η πιο πρόσφατη έκδοση του S1000 RR. Kάτι τέτοιο βέβαια, προϋποθέτει και την επανασχεδίαση του πλαισίου, αφού οι βάσεις του νέου κινητήρα, βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.

Τεχνολογικά, αναμένεται ένα πλήρες “πακέτο” ηλεκτρονικών βοηθημάτων φυσικά, το οποίο θα συνεργάζεται με το ride by wire γκάζι και την IMU. Ωστόσο ένα νέο στοιχείο που είναι πολύ πιθανόν να δούμε στο S1000 XR MY2020, είναι το αυτόνομο cruise control, με την λειτουργία καμερών στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

Μην ξεχνάμε, ότι KTM και Ducati πρόκειται επίσης  να ενσωματώσουν το συγκεκριμένο σύστημα σε ανταγωνιστικά ως προς την μοτoσυκλέτα της BMW μοντέλα, όπως το 1290 Super Adventure και το Multistrada 1260.  

Τέλος αναμένονται και αλλαγές στην σχεδίαση, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η έμπνευση θα αντληθεί από το πρωτότυπο 9cento.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon