.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:17

BMW Motorrad – Αναμένονται εκπλήξεις στην νέα γκάμα - Ποια μοντέλα καταργούνται, ποια νέα έρχονται!

Στις ΗΠΑ, οι κατασκευαστές υποχρεούνται να υποβάλλουν στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Αυτοκινητοδρόμων, αρκετά νωρίς, μια πλήρη λίστα με τα μοντέλα τα οποία θα αποτελούν την γκάμα τους, την επόμενη χρονιά.


Έτσι λοιπόν έκανε και η BMW Motorrad, η λίστα διέρρευσε έξω από την υπηρεσία και  έχουμε την ευκαιρία λοιπόν, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε αυτά που ετοιμάζουν οι Βαυαροί για το 2020.

Οι όποιες “ειδήσεις” δεν προκύπτουν με εύκολο και προφανή τρόπο βέβαια, δεν έχουμε κάποιο νέο μοντέλο να έχει προστεθεί στην γκάμα, είναι η απουσία κάποιων άλλων όμως, που μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα.

Την μεγαλύτερη εντύπωση την προκαλεί η αφαίρεση του S 1000 XR από την λίστα, μια κίνηση που εκ πρώτης φαντάζει αδικαιολόγητη, αφού το μοντέλο σημείωνε αρκετά καλές πωλήσεις. Πίσω απ΄όλο αυτό βέβαια το πιο πιθανό είναι να κρύβεται η ανανέωση της μοτοσυκλέτας, με πρώτο και κυριότερο στοιχείο αλλαγής τον νέο τετρακύλιδρο κινητήρα του S1000RR που φέρει τεχνολογία “shift cam”, δηλαδή σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων.

Το S 1000 R από την άλλη, συνεχίζει ως έχει, οπότε πολύ πιθανόν να λάβει και αυτό στην συνέχει το νέο κινητήρα, αλλά την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2021.

Δύο άλλες απουσίες που καταγράφονται στην λίστα, είναι αυτές των μoντέλων F 800 GT και του F 800 R. Δεδομένου ότι η BMW έχει έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα στην γκάμα της, αυτόν που φέρουν τα F 850 GS και F 750 GS, είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε μια  γενικότερη επανατοποθέτηση της εταιρείας σε αυτή την τάξη κυβισμού, με ένα εντελώς νέο μοντέλο, όπως αυτό που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Τέλος, δύο άλλες απουσίες που σημειώνονται είναι αυτή του R nine T Urban G/S και του C 650 Sport. Στην πρώτη περίπτωση όλη η υπόλοιπη γκάμα των Heritage μοντέλων συνεχίζει κανονικά, οπότε μάλλον δεν σημαίνει κάτι πιο σημαντικό πέραν από μιας μικρής ανανέωσης  για το μοντέλο όλο αυτό.

Σε ότι αφορά στο C 650 Sport (η GT έκδοση των 650 κ.εκ. συνεχίζει), βλέπουμε επίσης πως απουσιάζει το C 400 GT, οπότε στις ΗΠΑ, μια αγορά που δεν νοιάζεται και τόσο για τα scooter, η γκάμα διαμορφώνεται με το C 400 X, ως το “μικρό” scooter και με το  C 650 GT ως το “μεγάλο”.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 17:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon