.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 13:59

BMW S 1000 RR Turbo από την Motokouture

 

296 hp στον πίσω τροχό, 319 χλμ/ώρα με τετάρτη!

 

Για όσους τα 200 άλογα των σύγχρονων Superbike μοτοσυκλετών ακούγονται λίγα, και για όσους τρελαίνονται να ξεπερνούν τα όρια, το BMW S 1000 RR Turbo της βέλγικης Motokouture Motorcycles προσθέτει 100+ άλογα στη συνταγή, εκτοξεύοντας επιδόσεις, αδρεναλίνη και τρόμο.

Δημιουργός του όμορφου κτήνους είναι ο Steven Decaluwe της Motokouture Motorcycles, με το Turbo να παίζει τον πρώτο ρόλο στην δημιουργία του –χορηγούμενη από τη BMW Motorrad Βελγίου.

«Η BMW μου έβαλε δύσκολα, με το να μου δώσει ένα κορυφαίο σε επιδόσεις και τεχνολογία Superbike, γεμάτο ηλεκτρονικά με ένα ήδη κορυφαίο πλαίσιο, και έναν παντοδύναμο κινητήρα. Επειδή κι εγώ είχα βαρεθεί με την μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει αρκετές δημιουργίες της custom σκηνής, είπα να αρχίσω από το μηδέν. Χωρίς κανόνες, χωρίς προσδοκίες.»

«Ήθελα να αποδείξω πως τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι τόσο καλά, ώστε να μπορούν να τιθασεύσουν ακόμα και έναν τουρμπισμένο κινητήρα.

Έτσι, εφοδίασε το S 1000 RR με μια τουρμπίνα της Garrett, ενώ έκρυψε το Turbo με έξυπνο τρόπο, μεταξύ του custom ρεζερβουάρ και του φίλτρου αέρα.

Στη συνέχεια ρύθμισε το λογισμικό της χαρτογράφησης, ενώ έκανε blueprinting στον κινητήρα, και έριξε την συμπίεση στο 9.2:1, για λόγους αξιοπιστίας.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. 296 hp στον πίσω τροχό, 15 κιλά ροπής στις 9.100 rpm, και κόφτης που περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 319 χλμ/ώρα –τα οποία έρχονται πλέον με τέταρτη σχέση στο κιβώτιο!

Νέοι είναι οι αεραγωγοί, ένας στα πλάγια, και 2 μεταξύ των προβολέων τοποθετημένοι ο ένας πάνω από τον άλλο θυμίζοντας… πολυβόλα, νέο είναι και το φέρινγκ -για να βοηθήσει στην χωροταξία των αεραγωγών, στο οποίο έχει αφαιρεθεί και το κάτω μέρος.

Νέο είναι το σύστημα της εξάτμισης, νέο και το τελικό της Spark.

Το πιρούνι διαθέτει… εντόσθια από την Ohlins, με κεραμική επίστρωση στο πάνω μέρος των καλαμιών. Το ψαλίδι έχει επενδυθεί όλο με ανθρακόνημα, ενώ οι τροχοί προέρχονται από το HP4.

Ξανασχεδιασμένη είναι η ουρά, με custom σέλα, νέα είναι και τα μαρσπιέ, τα κλιπόν και κάποια εξαρτήματα στα φρένα, όλα από την Bonnamici.

Έτσι, παρά την προσθήκη του Turbo, το βάρος έχει πέσει στα 196 κιλά!

Ο Steven ονόμασε το κτήνος του «VDC#92/MK30», ως φόρο τιμής στον φίλο του, Βέλγο αγωνιζόμενο Vick De Cooremeter, που έχασε τη ζωή του το 2014.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon