.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 10:27

BMW G 310 R Concept by IED - Το επόμενο βήμα

 

Από φοιτητές του ευρωπαϊκού ινστιτούτου σχεδίασης

 

 

Ναι, γνωρίζουμε ότι ακόμη δεν έχει κάνει καλά - καλά την εμφάνιση του στις βιτρίνες, το νέο πολυαναμενόμενο G310R της BMW. Αλλά οι φοιτητές του European Institute of Design έχουν ήδη βασίσει τα σχέδια τους πάνω σε αυτό, προκειμένου να δουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα σε διαφορετικές εκδόσεις, στο άμεσο μέλλον.

Από το G310R λοιπόν προέκυψαν διάφορα σχέδια με νέα ονόματα, όπως το Projeckt BMW Savannah το οποίο έχει ''κλέψει'' ιδέες από το νέο Husqvarna Svartpilen 401, με LED φωτισμό, απαλές γραμμές και ενιαίο άνω τμήμα - ρεζερβουάρ με υποπλαίσιο.
Το G310R Misto θυμίζει έντονα το νέο R 1200R με αφαιρούμενη προστατευτική ζελατίνα fairing και όρθια καθημερινή θέση οδήγησης.
Το Street Race που θυμίζει έντονα το S 1000RR στο μπροστινό τμήμα και τα χρώματα, με την ουρά του S 1000R, αλλά και το Supermoto με έντονα χαρακτηριστικά από το νέο R Urban GS, με ακτινωτούς τροχούς και μάσκα/φτερό τέτοιου τύπου.
Οι προσπάθειες για σχεδίαση ενός G310R με την ονομασία "Sporty Scrambler" αλλά και ενός "City Café Racer Style" προορίζονται περισσότερο για το γυναικείο φύλο, με επιρροές από τα R nineT Café Racer και R nineT Scrambler.
Το project μεταξύ της BMW και της IED - Insitute European Design, ξεκίνησε το 2015 και και προωθήθηκε από τον Marketing Manager της BMW Motorrad Italia, Andrea Ferrari, ο οποίος δήλωσε σχετικά: "‘Θέλουμε να φέρουμε μερικές από τις concept μοτοσυκλέτες κοντά στα πραγματικά πρότυπα ώστε κάποια στιγμή να δούμε κάποιο G 310 R σχεδιασμένο από την IED στην παραγωγή".
Κάπως έτσι ξεκινάνε τα όνειρα και γίνονται πραγματικότητα. Με το καλό!

Πηγή: Visor Down

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 10:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon