.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 14:01

Δύο Yamaha MT-07 με Turbo για... αρρωστημένες καταστάσεις!

Βαφτισμένα με το παρατσούκλι «Turbski», τα δύο custom μοντέλα που θα δούμε εδώ δεν απευθύνονται σε καρδιοπαθείς...

Δεν φτάνει που ήδη από το εργοστάσιο, το Yamaha MT-07 είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες παγκοσμίως, φαντάσου να του βάλεις και... Turbo, τι θα γίνει! Αυτό ακριβώς έχει κάνει ο Dan Stone της Stibnite Moto, ένας customizer με μανία στην CP2 πλατφόρμα της Yamaha. O Stone έχει πάρει μέρος και σε αγώνες με τις δημιουργίες του, όμως πάντα άκουγε το... κάλεσμα των σειρήνων για να βάλει τον «σαλίγκαρο» σε κάποια επόμενη δημιουργία του. Όπως και έκανε, φτιάχοντας ότι μόνο μία, αλλά δύο νέες μοτοσυκλέτες.

Τα δύο πονήματα του Stone προβάλλουν δύο ξεχωριστούς χαρακτήρες, με το Turbski Road να είναι προφανώς ασφάλτινο, ενώ το Turbski Beach αναφέρεται σε flat track καταστάσεις. Οι τουρμπίνες στα δύο μοντέλα προέρχονται από την Garrett και φυσικά, σε μία τέτοια μετατροπή, φέρνουν και άλλα παρελκόμενα: εδώ μιλάμε για εξαγωγές από ανοξείδωτο ατσάλι, νέες εισαγωγές και φιλτροκούτια από αλουμίνιο, μεγαλύτερα μπεκ και αναβαθμισμένες αντλίες καυσίμου, όπως και Power Commander V εγκεφάλους. Οι μικρές σε διάμετρο τουρμπίνες που επέλεξε ο Stone, εξασφαλίζουν την μείωση του turbo lag, άρα και την άμεση απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Φανταστείτε και τον ήχο...

Κατά τα άλλα, ο Stone έχει εξοπλίσει τα custom μοντέλα του, με εμπρός ανάρτηση από MT-10, πλήρως custom υποπλαίσια, ενώ το μοντέλο Turbski Beach φέρει τροχούς 21 και 19 ιντσών εμπρός και πίσω. Το «δρομίσιο» Turbski Road, φέρει και Quickshifter. Εμείς θα πούμε τρεις λέξεις: Αμάν Παναγία μου!

Πηγή/φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 14:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon