.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 10:32

EICMA 2023 - Yamaha GYTR Ténéré 700 World Raid Performance Kits

Τρία κιτ εξελιγμένα με τη βοήθεια της ομάδας Yamaha Rally για να αναδείξεις την αγωνιστική πλευρά του Ténéré 700 World Raid.

Μετά από μια σειρά έξι διαφορετικών μοντέλων Ténéré 700, όπως σχηματίστηκε μετά και την παρουσίαση των δύο νέων, Extreme και Explore, η Yamaha επεκτείνει το πρόγραμμα GYTR® (Genuine Yamaha Technology Racing) και στον χώρο των ράλι με τρία πακέτα - Performace, Handling και Rally - που αφορούν στην αγωνιστική βελτίωση του Ténéré 700 World Raid και εξελίχθηκαν μέσα στις απαιτητικές συνθήκες των διεθνών αγώνων από τη Yamaha Rally Team των Pol Tarres και Alessandro Botturi.

Εκτός των τριών ολοκληρωμένων κιτ ωστόσο, πολλά από αυτά τα εξαρτήματα θα είναι διαθέσιμα μέσα από τους καταλόγους GYTR Performance σε όλους τους ιδιοκτήτες οποιουδήποτε Ténéré 700 για να προσθέσουν μια βελτιωτική πινελιά στη μοτοσυκλέτα τους.

2023 YAM XTZ700D GYTR EU DET 001 03 preview

Ténéré 700 World Raid GYTR Performance kit

Όπως λέει και τ' όνομά του, το κιτ αυτό εστιάζει στην απόδοση του δικύλινδρου κινητήρα CP2 και ξεκινά με ένα ελαφρύ αγωνιστικό ολόσωμο σύστημα εξάτμισης Akrapovič κατασκευασμένο από τιτάνιο (λαιμοί και τελικό). Αυτή η εξάτμιση δουλεύει αρμονικά με το φίλτρο αέρα GYTR και την κεντρική μονάδα GYTR ECU που ξεκλειδώνει όλη τη δύναμη και ροπή του κινητήρα,

Συνολικά τα οφέλη του πλήρους Performance kit μπορεί να δώσει άλλα 9 άλογα στην απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Πέραν των εξαρτημάτων για το μοτέρ, το κιτ περιέχει μια σέλα προδιαγραφών ράλι και μαρσπιέ. Η πρώτη είναι ενιαία, καλυμμένη με αντιολισθητικό υλικό και ανεβάζει το ύψος που κάθεται ο αναβάτης κατά 25 mm, είναι ωστόσο φτιαγμένη για να επιτρέπει εύκολη προσαρμογή (βλέπε κόψιμο) του αφρώδους της για να ταιριάξει ακριβώς στις εργονομικές ανάγκες του καθενός.

Τα μαρσπιέ GYTR προσφέρουν ανώτερο κράτημα στις μπότες και είναι σχεδιασμένα για να αποτρέπουν το χτίσιμο λάσπης όταν οδηγείτε σε τέτοιες συνθήκες.

Το τελευταίο κομμάτι του Performance kit είναι μια αναβάθμιση για το καπάκι του συμπλέκτη, ένα billet αλουμινένιο εξάρτημα που σχεδιάστηκε για εύκολη πρόσβαση για ρυθμίσεις ή επιδιορθώσεις μεταξύ ειδικών διαδρομών του αγώνα.

Το GYTR Performance kit έχει εξελιχθεί με γνώμονα τη εύκολη εγκατάσταση στη μοτοσυκλέτα, διατηρώντας την εργοστασιακή καλωδίωση, τους τροχούς και το σύστημα ABS.

2023 YAM XTZ700D GYTR EU DET 013 03 preview

Ténéré 700 World Raid GYTR Handling kit

Αφού γυμνάσαμε την απόδοση, περνάμε στο πλαίσιο με ένα πακέτο τροχών και αναρτήσεων για να είναι η μοτοσυκλέτα έτοιμη να τα βάλει με τις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Αγωνιστικών καταβολών πιρούνι cartridge ΚΥΒ με διάμετρο καλαμιών 48 mm και αυξημένη διαδρομή 270 mm, με μια επιπλέον βαλβίδα μεσαίας ταχύτητας για ακόμη μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων.

Το κιτ αυτό περιλαμβάνει τιμονόπλακες GYTR για το νέο πιρούνι, κατασκευασμένες από billet αλουμίνιο 6082 σε μαύρη ανοδίωση.

Συνδυάζεται ιδανικά με ένα ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού από τη Scotts Performance με 25 επίπεδα και σχεδίαση για ρύθμιση εν κινήσει. Οι βάσεις τοποθέτησής του συμπεριλαμβάνονται στο κιτ.

Τέλος, ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της ιταλικής Paioli φέρνει αργές και γρήγορες ρυθμίσεις αποσβέσεων επαναφοράς και συμπίεσης.

Οι τροχοί ράλι GYTR κατασκευάζονται από τη Haan Wheels με ζάντες Excel και αλουμινένια κέντρα προσφέροντας μείωση βάρους, ενώ συμπληρώνονται από ένα νέο σύστημα πέδησης με δίσκους 300 mm και δαγκάνες Brembo μπροστά καθώς και δίσκο 267 mm πίσω που κουμπώνει με τη στοκ δαγκάνα της μοτοσυκλέτας.

Το κιτ περιλαμβάνει μια κεντρική μονάδα (ECU) που επιτρέπει την ακύρωση του ABS και του immobiliser.

Συμπληρώνεται από ένα πακέτο ελαφρύτερης αλυσίδας και γραναζιών μετάδοσης, ένα μεγαλύτερο ψυγείο κινητήρα και ξεχωριστό ψυγείο λαδιού, με όλα τα απαραίτητα (σωλήνες, εδράσεις) για την τοποθέτησή του, καθώς και μια προστατευτική σίτα σε μαύρο χρώμα.

Το τελευταίο στοιχείο του GYTR Handling kit είναι το ψηλό μπροστινό φτερό.

2023 YAM XTZ700D GYTR EU STA 006 03 preview

Ténéré 700 World Raid GYTR Rally kit

Η ολοκλήρωση της μοτοσυκλέτας για αγώνες ράλι φέρνει μεγαλύτερα δοχεία καυσίμου και ό,τι χρειάζεται για την τοποθέτηση roadbook και GPS.

Δύο μπροστινά ρεζερβουάρ, αριστερό και δεξί, κατασκευασμένα από νάιλον και βαμμένα μαύρα, διαθέτουν διάφανο παράθυρο για άμεσο οπτικό έλεγχο της στάθμης καυσίμου. Έχουν επίσης αγωνιστικές τάπες για γρήγορο ανεφοδιασμό, ενώ συμπληρώνονται από βοηθητικά δοχεία που μπαίνουν στην ουρά και αυξάνουν τη συνολική χωρητικότητα στα εντυπωσιακά 37.6 λίτρα.

Περιλαμβάνει ακόμη ένα κιτ τιμονιού GYTR με κοντύτερη γκαζιέρα, χούφτες και βάσεις για να στηρίξει ο καθένας τον προσωπικό του εξοπλισμό πλοήγησης.

Το Rally kit περιέχει ακόμη νέα φλας, μια μπροστινή κατασκευή (tower) με τέσσερα δυνατά φωτιστικά σώματα και νέα ζελατίνα που προστατεύει τόσο τον αναβάτη όσο και τα φώτα της μοτοσυκλέτας.

Το τελευταίο κομμάτι του κιτ αυτού είναι η ποδιά κινητήρα από ανθρακόνημα και κέβλαρ, με όλα τα αυτοκόλλητα που φέρει μια ρέπλικα της αγωνιστικής που έτρεξε στο ράλι Africa Eco Race.

Για την τοποθέτηση όλων αυτών των εξαρτημάτων το κιτ περιλαμβάνει μια καλωδίωση ειδικά σχεδιασμένη για να διευκολύνει τη διαδικασία, ελαφρύτερη της εργοστασιακής και απαραίτητη για την κατάργηση ABS και immobiliser.

2023 YAM XTZ700D GYTR EU STA 001 03 preview

Τα πακέτα GYTR για Yamaha Ténéré World Raid είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία, βρείτε τα όλα εδώ: Yamaha-racing.com/gytr/.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 11:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon