.
Κατηγορία Lifan
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 10:56

Lifan LF600 2023 – Νέο μεσαίο cruiser με V2 κινητήρα

Ή, πως οι Κινέζοι «βάζουν τα γυαλιά» στην βαρετή παντοκρατορία των δικύλινδρων εν σειρά.

Στην μοτοσυκλέτα, οι αναβάτες αναζητούν «προσωπικότητα» και κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Δεν είναι τυχαίο, που δεν αρέσει σε όλους, η σημερινή σχεδόν καθολική επικράτηση κινητήρων με δύο κυλίνδρους σε σειρά, στα μεσαία κυβικά, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η κινεζική Lifan μας είναι γνωστή στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, παραμένοντας δραστήρια και σήμερα και μάλιστα ανεβάζοντας τον πήχη σε... συζητήσιμο επίπεδο! Ιδού λοιπόν, το νέο Lifan LF600 2023!

Πρόκειται για μία cruiser μοτοσυκλέτα, όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, η σχεδίαση της οποίας συνδυάζει όμορφα τα ρετρό στοιχεια με την εμφάνιση του σήμερα. Η νέα LF600 2023 είναι η μεγαλύτερη σε κυβισμό μοτοσυκλέτα στην ιστορία της εταιρείας (στα 573 κ.εκ. ) και ο V2 κινητήρας, λέγεται ότι είναι ανεπτυγμένος από λευκό χαρτί, από την ίδια την Lifan. Το μοτέρ ανακοινώνεται με απόδοση 58,5 ίππων και 5,6 kgm ροπής, υγιέστατα νούμερα για έναν V2 του κυβισμού αυτού.

Η μοτοσυκλέτα «στήνεται» σε μοντέρνα δεδομένα, με ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι εμπρός και μονό, cantilever αμορτισέρ πίσω, το οποίο αποκρύπτεται κάτω από την πίσω σέλα με αποτέλεσμα ένα καθαρότερο look. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 19 και 16 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με δίσκους στα φρένα εμπρός και πίσω, με εξαρτήματα της J.Juan και, φυσικά, σύστημα ABS. Το βάρος του LF600 ανακοινώνεται στα 233 κιλά, με την τελική ταχύτητα να λέγεται ότι θα φτάνει τα 165 χλμ/ώρα.

To μοντέλο, προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί για αγορές όπως η Ευρώπη και, κατ’ επέκταση, η Ελλάδα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως να μην έρθει με... όλα τα άλογα κιόλας -και να περιοριστεί στα 47, για το δίπλωμα Α2. To σίγουρο είναι ότι το Lifan LF600 είναι μια όμορφη και ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη μοτοσυκλέτα, με κινητήρα V2 που ξυπνά τις ορέξεις των μοτοσυκλετιστών...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:02

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon