.
Κατηγορία BSA
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 08:25

BSA Scrambler – Νέο concept παρά τις καθυστερήσεις του Gold Star

Το Νοέμβριο του 2021, η ανανεωμένη BSA Motorcycles παρουσίασε περήφανα την πρώτη της νέα μοτοσυκλέτα εδώ και δεκαετίες, το 2022 BSA Gold Star.

H αποκάλυψη έλαβε χώρα στην έκθεση Motorcycle Live 2021, η οποία είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία πραγματοποιείται στη γενέτειρα της BSA στο Birmingham. Έπειτα, στο 2022 πια και κατά την πλέον πρόσφατη έκθεση Motorcycle Live, η BSA ήταν εκεί φέρνοντας όχι μόνο το Gold Star, αλλά και ένα νέο scrambler.

Κάτι σαν concept έστω, σύμφωνα με την BSA, καθώς είναι η πρώτη σχεδίαση που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό της νέας εγκατάστασης της BSA στο West Midlands. Αν και η βρετανική φίρμα δεν έδωσε και πολλά όσον αφορά τις λεπτομέρειες, καθώς είναι μόνο μια ιδέα, έχει σκοπό να «προσφέρει ένα στιγμιότυπο του πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μέλλον», καθώς και «να δείξει την ικανότητα προσαρμογής του Gold Star».

bsa_scra2.jpg

Το πρωτότυπο Scrambler λοιπόν, είναι «χτισμένο» γύρω από τον ίδιο μονόκύλινδρο κινητήρα των 652 κυβικών που κινεί και το Gold Star. Ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 45 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 55Nm ροπής στις 4.000 στροφές, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο πέντε σχέσεων.
Αν μη τι άλλο, το Scrambler ξεχωρίζει από την πιο σπορ εμφάνιση, με την πιο στενή σέλα, το ψηλό μπροστινό φτερό και κάτι που φαίνεται τουλάχιστον σαν διαφορετικό μπροστινό σύστημα. Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς άλλαξε, είναι δύσκολο να προσφέρουμε μια πλήρη αξιολόγηση. Ακόμα, η διπλή εξάτμιση είναι πιο μοντέρνα από το εξαιρετικά παραδοσιακό στυλ που συναντάμε στο Gold Star—αλλά εξακολουθεί να βγαίνει χαμηλά στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντί να είναι ψηλά τοποθετημένη, όπως συνηθίζεται σε άλλα scrambler μοντέλα.

Ενδιαφέρον έχει και το ζευγάρι των ακτινωτών τροχών Takasago της Excel, που περιβάλλονται από τα Pirelli Scorpion, σε αντίθεση με τα ελαστικά Pirelli Phantom Sportscomp που είναι τοποθετημένα στο Gold Star. Η –ελαφρώς- χωμάτινη αισθητική του concept ολοκληρώνεται με τη μικρή ποδιά κάτω από το ψυγείο, δίχως αφενός περισσότερες off road προσδοκίες, αφετέρου με πληροφορίες για τεχνικά δεδομένα και προοπτικές παραγωγής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 07:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BSA Electric - Επιστρέφει... ηλεκτρικά!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon