.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 14:34

Honda CL500 – Βασισμένο στο πλαίσιο του Rebel

Σχέδια πατεντών της Honda προσθέτουν μια ακόμη πληροφορία περί της επικείμενης νέας scrambler μοτοσυκλέτας που έρχεται.

Λίγο μετά την είσοδο του 2022 ο ιαπωνικός Τύπος έσκασε την είδηση πως η Honda ετοιμάζεται να αναβιώσει ένα ακόμη γνωστό όνομα από το παρελθόν της, αυτό του CL. Συνοδεία μιας πολύ γοητευτικής ψηφιακά επεξεργασμένης φωτογραφίας οι Ιάπωνες οπτικοποίησαν τις αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλούνται, μιλώντας για ένα ακόμη μοντέλο που θα προστεθεί στην οικογένεια των δικύλινδρων 500 της Honda.

Στη συνέχεια οι φήμες απέκτησαν νέα δυναμική όταν η Honda έσπευσε να κατοχυρώσει το όνομα CL500 – παρέα με το ΝΧ500 που προφανώς μας παραπέμπει σε ένα on-off λογικής Dominator – επισημοποιώντας τρόπον τινά την πρόθεσή της.

honda cl500 patent 1

Το τρίτο επεισόδιο του σίριαλ CL500 αναδεικνύεται τώρα από το ιταλικό περιοδικό Motociclismo που δημοσίευσε δύο σχέδια πατέντας της Honda στα οποία φαίνεται η πρόθεσή τους να χτίσουν τη νέα scrambler πάνω σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πλαισίου του Rebel.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια μας δείχνουν το πλαίσιο του CMX500 Rebel, με ένα νέο υποπλαίσιο που ανεβάζει την ουρά ψηλότερα, ως οφείλει κατά τη scrambler αισθητική.

Μάλιστα, κατά την ίδια σχεδιαστική λογική, αχνοφαίνεται στα σχέδια το περίγραμμα της εξάτμισης του CL500 που βγαίνει σε μια ενδιάμεση θέση, ούτε χαμηλά μα ούτε και πολύ ψηλά, επιτρέποντας στους λαιμούς της να κινηθούν περιμετρικά του κινητήρα ώστε να μην γίνονται ενοχλητικοί στα πόδια του αναβάτη, ειδικά τους ζεστούς μήνες του χρόνου.

Όλη αυτή η στοχευμένη κινητικότητα μπορεί εύκολα να σημαίνει πως το CL500 πιθανότατα δε θα αργήσει να εμφανιστεί, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα να βρίσκεται στη γκάμα του 2023 που θα παρουσιαστεί στο Μιλάνο και την EICMA 2022 τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μέχρι τότε, απλά θα ταλανιζόμαστε με την απορία "γιατί όχι απευθείας το πλαίσιο του CB500F";

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 14:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon