.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 09:45

Benelli TRK402 - Έρχεται νέο adventure;

Το νέο Benelli BJ 400J παρουσιάστηκε ήδη στην Κίνα από την QJ Motor, την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των μοντέλων της Benelli.

Πρόκειται για ένα μοντέλο της κατηγορίας sports adventure, στα χνάρια του TRK, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 400 κυβικών εκατοστών.

Η Benelli έχει αρχίσει τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων τόσο σε μεγάλες κατηγορίες όπως είδαμε πρόσφατα με το TRK 800 ενώ τώρα φαίνεται πως θα έχουμε ανάπτυξη της γκάμας σε χαμηλότερους κυβισμούς.

Η μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε είναι κατασκευασμένη για την αστυνομία απ' ότι προδίδει ο εξοπλισμός με τα κάγκελα, τους προβολείς και τις βαλίτσες, και φυσικά το λευκό χρωματισμό.

Είναι όμως μία μοτοσυκλέτα που αν της αφαιρέσεις αυτό τον εξοπλισμό, μπορεί να ενσωματωθεί στην γκάμα της Benelli ως το νέο TRK400.

Το όνομα του προς το παρόν - στην Κίνα φυσικά, είναι BJ400J, και έχουν διαρρεύσει μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά από το περιοδικό Motociclismo που μας δείχνουν τι ακριβώς είναι η μοτοσυκλέτα.

Ο κινητήρας είναι πιθανότατα μία εξέλιξη του BN302s με αυξημένη διάμετρο x διαδρομή στα 70 x 52mm σε σχέση με τα 65 x 45.2mm του 302. Αυξημένη είναι και η απόδοση φτάνοντας τα 44,9 άλογα, νούμερο που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως ''κινδυνεύει'' άμεσα το TRK502.

Το πλαίσιο είναι παρόμοιο με το BN302S γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε μεγαλύτερη έκδοση naked, και ίσως και μία street έκδοση.

Πιθανότερο είναι να δούμε την νέα αυτή μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη με το όνομα TRK 402 βέβαια, παρά με το BJ400J που παρουσιάστηκε τώρα.

Με τροχούς 17 ιντσών και ελαστικά 120/70 - 160/60, με ασφάλτινο προορισμό, μήκος στα 2.350mm, πλάτος στα 905, ύψος στα 1395, μεταξόνιο 1430mm και βάρος στα 243 κιλά, η Benelli δίνει και μία τελική στα 163χ.α.ω.

Φαίνεται όμορφο και εντυπωσιακό, αλλά με την δημοτικότητα του TRK502 στην Ευρωπαϊκή αγορά, μάλλον είναι αμφίβολη η έλευσή του στα μέρη μας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 09:48

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon