.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 10:40

Honda - Έρχονται νέα CL500 / NX 500 - Κατοχύρωση των ονομάτων

 
Φαίνεται πως η Honda δουλεύει πάνω σε δύο νέα μοντέλα, στα 500 κυβικά εκατοστά. Όπως είχαμε ανακοινώσει ήδη από τις 22 Φεβρουαρίου, νέες μοτοσυκλέτες βρίσκονται στο πρόγραμμα της Honda.
 
Η κατοχύρωση του ονόματος CL500 έγινε στις 17 Μαρτίου στην ευρωπαϊκή υπηρεσία European Union Intellectual Property Office ενώ αυτή του NX500, στις 2 Μαϊου, στην προαναφερθείσα EUIPO και στο αντίστοιχο αμερικάνικο U.S. Patent and Trademark Office.
Προφανώς, οι κατοχυρώσεις δείχνουν και που θα κινηθούν τα μοντέλα εμπορικά, μοντέλα που θα βασιστούν στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα των 500cc που έχουμε δει να χρησιμοποιείται για τα CB500X, CB500F, CBR500R, Rebel 500. Με το Rebel να καλύπτει την ευρωπαϊκή αγορά, προφανώς το CL που αφορά σε ένα μοντέλο Scrambler, θα κατευθυνθεί στην αμερικάνικη. να θυμίσουμε ότι η Honda χρησιμοποιούσε το όνομα CL από το 1962 με το Dream CL72 Scrambler και τελευταία παραγωγή αφορούσε σε ένα μονοκύλινδρο CL400, το 1998.
Όσον αφορά στο NX, το όνομα διέθετε κυβισμούς από 125, 250, έως και 650, με κινητήρες από τα αντίστοιχα XR της εποχής, και προσέφερε περισσότερες δυνατότητες off road από άλλα μοντέλα της εταιρίας. 
Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα, με ακτινωτούς τροχούς και χωμάτινες βλέψεις, με το όνομα Dominator το οποίο συνόδευε παλιά τα μοντέλα, να απουσιάζει, μιας και πλέον έχει κατοχυρωθεί από την Norton.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon