.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 10:54

BMW Motorrad – Σχέδια για ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που παρουσιάζουν φουτουριστικά ηλεκτροκίνητα concept “με το τσουβάλι”, χωρίς κανένα από αυτά να έχει προοπτική παραγωγής, η BMW Motorrad έχει “δικαίωμα να ομιλεί” και αυτό γιατί είναι η μοναδική κατασκευάστρια μεγάλου μεγέθους που τόλμησε να εντάξει κανονικά στην γκάμα της ένα e-scooter, το C-Evolution.

Σχέδια της εταιρείας μάλιστα, αποδεικνύουν ότι η πλατφόρμα του C-Evolution εξελίσσεται και μπορεί να οδηγήσει και στην πρώτη e-μοτοσυκλέτα των Βαυαρών. Η προσέγγιση είναι παρεμφερής. Όπως και στο scooter, οι μπαταρίες και όλα τα ηλεκτρονικά μέρη βρίσκονται “εγκιβωτισμένα” σε ένα περίβλημα, με τα μέρη αυτού να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, τιτάνιο και kevlar.

Σε αντίθεση όμως με το C-Evolution scooter όπου υπάρχει ένα ατσάλινο τμήμα – σύνδεσμος του κιβωτίου αυτού με τον λαιμό, στα σχέδια που αφορούν την μοτοσυκλέτα, βλέπουμε ότι το κεντρικό αυτό δομικό στοιχείο παίζει εξολοκλήρου τον ρόλο του πλαισίου, συνδεόμενο με το πιρούνι απευθείας, ενώ η άρθρωση του ψαλιδιού και η έδραση του πίσω αμορτισέρ, γίνονται επίσης επάνω σε αυτό.

P90099407 highRes web
C-Evolution 

Μια άλλη σημαντική διαφορά σε σχέση με το scooter, είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας, δεν αποτελεί μη - αναρτώμενο μέρος. Στο C-Evolution, το μοτέρ είναι ομοξονικά τοποθετημένο μαζί με την άρθρωση του στελέχους μετάδοσης / ψαλιδιού, αλλά στα σχέδια που παραθέτουμε, βλέπουμε ότι δεν ακολουθείται αυτή η διάταξη, το μοτέρ βρίσκεται ενσωματωμένο στη κάτω δεξιά πλευρά του κεντρικού δομικού τμήματος, με την ανάρτηση να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα, όπως και στις μοτοσυκλέτες δηλαδή.

Το Bike Social, απ΄όπου και προέρχονται οι πληροφορίες, παρατήρησε ότι το μονόμπρατσο ψαλίδι στα σχέδια μοιάζει πολύ με αυτό του F800R και κάνοντας ένθεση του περιγράμματος πάνω σε μια φωτογραφία της μοτοσυκλέτας, αποκάλυψε ότι διαστασιακά, ταιριάζουν απόλυτα. Φυσικά, ούτε το πλαίσιο, ούτε και ο κινητήρας του F800R μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προκειμένη περίπτωση, οπότε μάλλον αυτό έχει να κάνει με την χρήση των ίδιων περιφερειακών και παραμφερούς γεωμετρίας, ώστε η BMW να έχει ένα σημείο αναφοράς για τις δοκιμές.

f800 comparison

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για λανσάρισμα του μοντέλου, ωστόσο το γεγονός ότι αυτό βασίζεται εν πολλοίς σε δύο μοντέλα που έχουν υπάρξει στην παραγωγή, στο C-Evolution και στο F800R δηλαδή, αυξάνει αρκετά τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Αν αυτό συμβεί, είναι πάντως βέβαιο, ότι η σχεδίαση δεν θα είναι αυτή του F800R.



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon