.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:07

Ducati –Eπιβεβαιώθηκε η Superleggera V4!

Βάλτε κάνα φράγκο στην άκρη ή για να είμαστε πιο ρεαλιστές, προετοιμαστείτε για συνεχιζόμενες ονειρώξεις! Η πιο εξωτική, ακριβή και ποθητή superbike με V4 κινητήρα της Ducati πρόκειται να αποτελέσει σύντομα πραγματικότητα! 

Superleggera στα ιταλικά, σημαίνει “υπερελαφριά” και στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους αυτός ο συνδυασμός λέξεων αποτελεί συνώνυμο της πιο special V2 Panigale έκδοσης, που παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό η Ducati.

Tώρα λοιπόν, με βάση την διαρροή κάποιων εγγράφων που είχαν κατατεθεί σε ευρωπαϊκούς φορείς για την πιστοποίηση της μοτοσυκλέτας, επιβεβαιώνεται ότι η Ducati ετοιμάζεται σύντομα, να παρουσιάσει μια Superleggera, με V4 κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον κινητήρα των 998 κ.εκ. από την Panigale V4R, αντί της μεγαλύτερης σε κυβισμό μονάδας των 1.103 κ.εκ. που εφαρμόζεται στις πιο “απλές” εκδόσεις αλλά μην σας περνά από το μυαλό ότι αυτό θα σημαίνει χαμηλότερη ισχύ.

Για την ακρίβεια, τα 224 άλογα της Superleggera, θα την κατατάσσουν ως την superbike με την μεγαλύτερη ισχύ στην γκάμα της Ducati, ενώ με τo αποκλειστικά για χρήση πίστας kit (ecu + εξάτμιση), το οποίο μάλλον θα δίνεται μαζί με την μοτοσυκλέτα, η απόδοση θα αυξάνεται ακόμη περισσότερο, πλησιάζοντας τους 240 ίππους!

Προκειμένου η special αυτή έκδοση να τιμήσει το όνομα της, αναμένεται εκτεταμένη χρήση carbon, ακόμα και στους τροχούς και στο υποπλαίσιο, με το βάρος να εκτιμάται πως θα βρίσκεται στα 161 κιλά (κενό) και στα 182, με την Superleggera, έτοιμη προς οδήγηση.

Στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων, φωτογραφίες από τις δοκιμές του μοντέλου έχουν αποκαλύψει ότι οι μονάδες είναι οι ίδιες με αυτές της V4R, έκδοσης, όποτε αναμένεται Ohlins NPX 43άρι πιρούνι και Ohlins TTX αμορτίσερ πίσω, με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Μ4.30 stylema, της brembo.

Ένα στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον, είναι ότι στα έγγραφα αυτά, η Supeleggera εμφανίζεται με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από την V4R, καθώς και με μεγαλύτερο σε τιμή μεταξόνιο, γεγονός που μεταξύ άλλων μπορεί να σημαίνει και διαφορετική σχεδίαση ή νέα τμήματα, όπως υψηλότερη ζελατίνα και μεγαλύτερα σε μέγεθος winglets.

Από την στιγμή που η Ducati έχει φτάσει στην διαδικασία κατάθεσης εγγράφων για την πιστοποίηση του μοντέλου, αυτό σημαίνει ότι η επίσημη παρουσίαση του δεν θα καθυστερήσει και αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες.

Τώρα σε ότι αφορά στην τιμή… να θυμίσουμε ότι οι αντίστοιχη V2 έκδοση κόστιζε 80.000+ ευρώ, οπότε υπολογίστε κατιτίς περισσότερο για την V4…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 17:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon