.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 14:57

Zapp i300 – Ηλεκτρικό, μίνιμαλ και με επιδόσεις 300αριού

H Ζapp είναι μια νεοσύστατη βρετανική εταιρεία η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, σε σχέση με τα δεκάδες άλλα μοντέλα που κυκλοφορούν, ηλεκτροκίνητο scooter.

Η δήλωση αυτή υποστηρίζεται από την σχεδίαση, η οποία είναι λιτή και απέριττη, με χαρακτηριστικά στοιχεία το “Z” που σχηματίζει η σέλα, η στήριξη της και η ποδιά, καθώς και το κάλυμμα του μπροστινού συστήματος, που δίνει την εντύπωση άκαμπτης διάταξης (υπάρχει κανονικά πιρούνι πίσω από αυτό).

Το σχήματος “Ζ” μέρος , το οποίο η Zapp ονομάζει εξωσκελετό, αποτελείται από δύο τμήματα αλουμινίου και παίζει τον ρόλο του πλαισίου και του υποπλαισίου, ενώ η σύνδεση με τον λαιμό γίνεται μέσω αστάλινου μονού συμπληρωματικού πλαισίου. Εντυπωσιακό είναι και το μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, με την τελική μετάδοση στο πολύ μεγάλης διαμέτρου “γρανάζι”, να γίνεται μέσω carbon ιμάντα.   

Τα φρένα είναι υδραυλικά δισκόφρενα, διαμέτρου 250 χλστ. μπροστά, με τετραπίστονη δαγκάνα και 190 χλστ. πίσω, με μονοπίστονη δαγκάνα, ενώ ένα μονοκάναλο ABS, αποτρέπει τα μπλοκαρίσματα μπροστά.

Ο κινητήρας 14 kW είναι ο μοναδικός, σύμφωνα με την Zapp, τύπου μόνιμου μαγνήτη, που εφαρμόζεται σε e-scooter παραγωγής, ενώ οι μπαταρίες, αποτελούνται από δύο μονάδες 1,25 kWh / 48V, με βάρος 5 κιλών η κάθε μία.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, χρειάζονται 2,3 δεύτερα για επιτάχυνση από τα 0-50 χλμ./ώρα και 4,1 δεύτερα για τα 0-70 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα, περιορίζεται με κόφτη, στα 96 χλμ./ώρα.

Η αυτονονία είναι 60-90 χιλιόμετρα με ECO mode λειτουργία, το ύψος της σέλας στα 750 χλστ, και το βάρος στα 90 κιλά.

Η τιμή ξεκινά από τα 6.300 ευρώ, με την Zapp να προσφέρει με πρόσθετη χρέωση, αρκετές επιλογές διαμόρφωσης κατά την παραγγελία.

Περισσότερα, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon