.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 19:27

BYD X1 – Νέο κύμα ηλεκτροκίνησης από Κίνα κάνει απόβαση στη φετινή EICMA

Η BYD, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, εισέρχεται στην αγορά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, με την αποκάλυψη του escooter Χ1 να ανακοινώνεται για την EICMA 2023.

Δημοσιεύματα του εξωτερικού φέρνουν το γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, BYD Group, να υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σιγκαπούρικη μάρκα ηλεκτρικών δίτροχων Scorpio Electric, με τη θυγατρική της BYD στο Shenzhen να συναρμολογεί το πρώτο της ηλεκτρικό σκούτερ, το X1. Επί του παρόντος, παράγουν από κοινού τη μονάδα πρωτοτύπου προπαραγωγής (PPR) του ηλεκτρικού σκούτερ X1.

Chinese-EV-Giant-BYD-X1AB.jpg

Το X1 δεν είναι εξοπλισμένο με μπαταρία φωσφορικού σιδήρου της BYD, αλλά χρησιμοποιεί μπαταρία 5 kWh από τη Samsung της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της Scorpio Electric, «η ανάπτυξη του X1 είναι πολύ προηγμένη για να μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά είμαστε σε συζητήσεις με την BYD για να χρησιμοποιήσουμε την μπαταρία της για μελλοντικά προϊόντα».

Chinese-EV-Giant-BYD-X1D.jpg

Η ισχύς για το X1 προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 10 kW που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 4,8 kWh, 72 Volt, 73 Ah, με ισχυρή αυτονομία 200 χλμ. και περιορισμένη τελική ταχύτητα στα 105 χλμ/ώρα. Εντωμεταξύ, η φόρτιση αναφέρεται ότι διαρκεί 2,5 ώρες από μια αδειασμένη μπαταρία έως τη χωρητικότητα φόρτισης στο 90%.

Chinese-EV-Giant-BYD-X1C.jpg

Στα του εξοπλισμού, συναντάμε ανεστραμμένα μπροστινά καλάμια και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, στο μονόμπρατσο ψαλίδι. Στα φρένα βλέπουμε από ένα μόνο υδραυλικό δίσκο μπροστά και πίσω. Ως προς τα ηλεκτρονικά, άπαντες οι φωτισμοί είναι LED, ενώ παρέχονται τρεις λειτουργίες οδήγησης – Eco, Urban και Sport – μαζί με υποβοήθηση όπισθεν από τον κινητήρα για διευκόλυνση στο παρκάρισμα. Ακόμα, μια οθόνη TFT-LCD εμφανίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και συνδεσιμότητα με smartphone, επιτρέποντας λειτουργίες όπως τη θέση του σκούτερ, την πλοήγηση, συναγερμό σε περίπτωση κλοπής, στάθμη μπαταρίας και εντοπιστή σταθμών φόρτισης, μαζί με τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης.

Προς το παρόν, η τιμή του X1 είναι 9.800 δολάρια και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας. Το X1 πρόκειται να κάνει το επίσημο δημόσιο ντεμπούτο του στην EICMA 2023, οπότε είναι από νωρίς μέχρι.. στη σφαίρα της φαντασίας η παρουσία του Χ1 στους ελληνικούς δρόμους.

Πηγή: chinamotorworld.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon