.
Κατηγορία Φρένα
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 16:51

Brembo - Νέες δαγκάνες Hypure και GP4-MotoGP στην EICMA 2023

Αρκετά νέα κρατούσε η Brembo για την έκθεση της πατρίδας της, με δύο νέες δαγκάνες, μια νέα τρόμπα συμπλέκτη και ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για side-by-side οχήματα.

Είναι η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος των αγώνων, εξοπλίζει όλο το ασκέρι του MotoGP και οδηγεί τις εξελίξεις στον χώρο των μοτοσυκλετιστικών φρένων.

Ο λόγος για την περίφημη Ιταλίδα Brembo, η οποία πήγε στην έκθεση του Μιλάνου, EICMA 2023, με κάμποσους νεωτερισμούς στις προθήκες του περιπτέρου της.

A77I5232Φωτό: EICMA

HYPURE

brembo hypure 06

Παίζοντας με ένα αμάλγαμα των λέξεων Hyper Pure, η νέα ακτινική δαγκάνα της Brembo έρχεται με στόχο να χαλιναγωγήσει την ισχύ των κορυφαίων σπορ μοτοσυκλετών της αγοράς.

Ξεχωρίζει από το νέο, ασύμμετρο σχέδιό της, ωστόσο τα προτερήματά της δε φαίνονται στις εικόνες. Όπως αποκαλύπτει η Brembo, η νέα δαγκάνα είναι η ελαφρύτερη της κατηγορίας της, ενώ προσφέρει και προηγμένη απαγωγή θερμότητας για ακόμη πιο σταθερή απόδοση φρεναρίσματος.

Εσωτερικά η Brembo έχει ενσωματώσει μια νέα, πατενταρισμένη επιφάνεια μεταξύ εμβόλου και τακακιού που υπόσχεται να κάνει ακόμη πιο αποδοτική τη λειτουργία της, αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

GP4-MotoGP

H2V5879
Φωτό: EICMA

Η νέα προσθήκη στη φαμίλια των κορυφαίων δαγκανών GP4 είναι η MotoGP, τεχνολογίας monobloc καθώς είναι κατασκευασμένη από ένα ενιαίο (billet) κομμάτι αλουμινίου.

Εξωτερικά φέρει τις χαρακτηριστικές ψήκτρες που ενισχύουν τον αερισμό της - ως είχαν παρουσιαστεί πέρυσι στην ίδια έκθεση με τη GP4-MS - και οι οποίες εμπνέονται κατευθείαν από τις πρωτότυπες δαγκάνες των MotoGP, ενώ στα σωθικά της το βασικό χαρακτηριστικό είναι η λοξή τοποθέτηση των τακακιών που επιτυγχάνει μέγιστη ισχύ πέδησης για την ίδια πίεση στη μανέτα.

Η νέα GP4-MotoGP διετίθεται για εδράσεις 100 mm και είναι ομολογκαρισμένη για χρήση δρόμου και πίστας.

16RCS Corsa Corta RR

brembo 16rcs corsa corta clutch master cylinder 3

Ακολουθώντας στα βήματα της πολυρυθμιζόμενης τρόμπας φρένου RCS Corsa Corta RR, η νέα υδραυλική τρόμπα φέρνει τον ίδιο βραβευμένο σχεδιασμό - Red Dot 2023 - και στην άλλη άκρη του τιμονιού.

Η 16RCS Corsa Corta RR είναι μια τρόμπα συμπλέκτη με έμβολο 16 mm και τα ίδια χαρακτηριστικά και τεχνολογία με την ομόλογό της στο φρένο, η οποία θα έρθει στην αγορά από τον Μάρτιο του 2024.

SSV

GMR63794
Φωτό: EICMA

H Brembo παρουσιάζει το πρώτο σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης για τετράτροχα οχήματα Side-by-Side, ή SSV.

Αποτελείται από μια αλουμινένια χυτή δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων, διάτρητη δισκόπλακα από ανοξείδωτο ατσάλι και μεταλλικά τακάκια, για ένα σύνολο που υπόσχεται μείωση βάρους και αναβάθμιση στο φρενάρισμα.

Αντιπρόσωπος Brembo στην Ελλάδα: eXTra products

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon